Ви сте овде
Насловна > Друштво > Vlaška: Održana tradicionalna izložba slavskih kolača

Vlaška: Održana tradicionalna izložba slavskih kolača

U Domu kulture u Vlaškoj, malom mestu u okolini Mladenovca, održana je već sedma po redu manifestacija “Slavski kolač”, koju je s ponosom organizovalo Udruženje “Od predaka za budućnost”. Ova svečanost, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Mladenovac, okupila je 33 izlagača iz raznih delova Srbije.

Žene iz Osečine, Jagodine, Svrljiga, Barajeva, Požarevca, Grocke i Mladenovca su se aktivno uključile u ovogodišnju izložbu slavskih kolača.

U svom obraćanju prisutnima, predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, istakao je značaj ove manifestacije za očuvanje kulturnog nasleđa, nacionalnog identiteta i porodičnih tradicija, izražavajući zahvalnost za uspešno organizovanje.

Najbolji kolač na oceni žirija pripremila je Ljiljana Jevtić iz Udruženja žena “Pudarci”, dok je drugo mesto zasluženo pripalo Zorici Mratinković iz Dražnja, a treće Zorki Todorović, članici Udruženja “Od predaka za budućnost”. Nagrada publike otišla je u ruke Mariji Mirosavić iz Koraćice.

Osim izložbe slavskih kolača, posetioci su imali priliku da uživaju u bogatom asortimanu domaće radinosti mladenovačkih udruženja, kao i u muzičko-scenskom programu učenika OŠ “Bora Lazić” i Kulturno-umetničkog društva “Šumadija”, što je dodatno obogatilo ovaj već sjajan događaj.

tekst:P.F

Foto: Gradska opština Mladenovac

Ostavite odgovor

Top