Ви сте овде
Насловна > Друштво > Pet godina od istorijske sednice: važan jubilej uz značajnu ulogu I FM-a

Pet godina od istorijske sednice: važan jubilej uz značajnu ulogu I FM-a

Značajan jubilej za nas i Opštinu Topola, predstavlja 08. april jer se tačno pre pet godina održala istorijska sednica naše Skupštine Opštine koja je zauvek promenila tok lokalne politike. Ovaj ključni događaj, koji je obeležen kao V Vanredna sednica, ostao je urezan u našoj istoriji kao simbol promene i transparentnosti u lokalnoj upravi.

Sednica je održana u svečanoj sali  Skupštine Opštine Topola, a prethodili su joj intenzivni pregovori sa tadašnjim predsednikom Skupštine Opštine Draganom Jovanovićem. Ova inicijativa je naišla na podršku svih odborničkih grupa koje su aktivno učestvovale u tadašnjem lokalnom parlamentu, a cilj je bio osigurati što adekvatniju informisanost građana i transparentnost u radu lokalne vlasti.

Ključnu ulogu u obeležavanju ovog važnog datuma ima naš I FM radio 92,7 MHz, koji je od 2016. godine aktivno pratio sve sednice našeg lokalnog parlamenta. Naš nezavisni medij je od samog početka bio glas građana i partner u svim bitnim događanjima. Pre same istorijske sednice, naš tim je redovno izveštavao o pripremama, donošenju odluka i političkim tokovima koji su prethodili ovom događaju. Emitovanjem izveštaja na  I FM radiju, kao i objavljivanjem fotoreportaža na našoj veb stranici Topola (Oplenac) https://www.facebook.com/Topola.Oplenac/?locale=sr_RS  a kasnije na portalu NOVINicE, I FM je osigurao da građani budu upoznati sa svim relevantnim informacijama.

    

Građani Opštine Topola su imali priliku da se direktno informišu o ključnim pitanjima i da budu deo istorijskih promena koje su se dešavale u lokalnoj zajednici, zahvaljujući angažovanju naše medijske kuće. Naša uloga u ovoj priči nije samo novinarska, već i društveno odgovorna, jer smo omogućili građanima da budu aktivni učesnici u političkim procesima.

Ovo je snimak istorijske sednice:

Uz stotine fotografija i tekstova, kao i stotine sati video zapisa, iz sopstvenih prihoda finansirali smo radnu snagu ali i opremu. Svakako, u početku nismo imali ni previše prakse ni kvalitetne opreme, ali uz pomoć angažovanja svih naših zaposlenih, saradnika i programskog odbora, danas imamo kompletnu audio, video i foto opremu koja nam omogućava da profesionalno i efikasno pratimo sve bitne događaje u našoj Opštini.

Danas, dok se sećamo ovog važnog jubileja, treba istaći da je naš I FM radio ostao verni partner građanima Topole, nastavljajući da pruža relevantne informacije i podršku transparentnom radu lokalnih vlasti.

Snimak poslednje održane sednice:

Uz jubilej, ne možemo zaboraviti naše ključne događaje!

Ponosno ističemo da smo kao medijska kuća I FM bili domaćini četiri okrugla stola od izuzetnog značaja za našu Opštinu Topola:

1️⃣ Okrugli sto za lokalne izbore 2016. godine – Prvi put u istoriji parlamentarizma u Topoli organizovan!
2️⃣ Okrugli sto za lokalne izbore 2020. godine
3️⃣ Okrugli sto za lokalne izbore 2023. godine
4️⃣ Okrugli sto posvećen parlamentarnim izborima 2022. godine

Na ovim važnim događajima, imali smo čast da ugostimo predstavnike svih lista koje su učestvovale na tim izborima. Bila je to dragocena prilika za dijalog i razmenu mišljenja, stvarajući prostor za otvorenu diskusiju o ključnim pitanjima koja su definisala politički pejzaž naše Opštine.

Ponosno ističemo da smo kao medijska kuća I FM  od 2018. godine do danas organizovali četiri medijska foruma, na kojima smo dodelili novinarske nagrade istaknutim novinarima – doajenima novinarstva. Ovi događaji su bili prilika da se istakne izuzetan doprinos novinarske zajednice, kao i da se oda priznanje za izuzetnost u novinarstvu.

   

Projekat “Medijski forum i nagrada dr Marka Mladenovića” predstavlja neophodnu i relevantnu inicijativu u kontekstu savremenog medijskog pejzaža. Podržavajući lokalne i regionalne medije, ovaj forum ne samo što omogućava promociju kvalitetnih novinarskih radova, već i jača njihovu ulogu u zajednici i doprinosi borbi protiv depopulacije.

Kroz organizaciju konkursa, foruma i publikaciju zbornika radova, omogućava se razmena ideja i iskustava među medijskim profesionalcima i akademskom zajednicom. Ovo je značajno ne samo za unapređenje kvaliteta medijskog izveštavanja, već i za jačanje demokratije i učešća građana u javnom dijalogu.

Kao inicijatori ovog projekta, imamo mogućnost da razvijamo postavimo standarde u medijskom sektoru i da doprinesemo stvaranju održive medijske scene koja će odražavati raznovrsnost i inkluzivnost društva. Projekat je od međunarodnog značaja jer na sledećem stručnom skupu i konkursu očekujemo učešće novinara i medija iz Republike Srspke, Crne Gore i dijaspore.

Dodatno, u okviru Medijskog foruma i nagrade „Dr Marko Mladenović“, dodeljene su i počasne nagrade. Ove nagrade su do sada dobili istaknuti medijski borci protiv depopulacije: Milan Popović, Branko Stanković, Ljubivoje Ršumović i Gvozden Nikolić. Stručni žiri, koji predvode Aleksandar Avramović, novinar, i profesor doktor Zoran Jevrović, do sada je nagradio desetine novinara za njihov doprinos u borbi protiv bele kuge.

U ime celog tima Medijske kuće I FM, želim da izrazim iskrenu zahvalnost svima koji su doprineli našem ne samo petogodišnjem putu nego i svemu od našeg osnivanja do danas. Bez vaše podrške, angažovanja i poverenja, naša misija informisanja građana Topole ne bi bila moguća.

Hvala svim slušaocima, čitaocima i gledaocima što ste nas pratili tokom ovih pet godina, što ste delili sa nama svoje priče i što ste nam pružili priliku da budemo vaš glas. Hvala i našim saradnicima, političkim liderima, lokalnoj samoupravi i svima koji su učestvovali u našim programima i događajima. Vaša podrška je bila ključna u našem uspehu.

U ovom jubilarnom trenutku, fokusirali smo se na analizu naše uloge na političkoj sceni Opštine Topola tokom proteklih pet odnosno 8 godina.

Gledajući u istoriju puni smo ponosa zbog svega što smo postigli zajedno. Ali isto tako, uzbuđeni smo zbog svega što nas čeka u budućnosti. Nastavićemo da se trudimo da budemo vaš pouzdan izvor informacija, vaš glas u zajednici i vaš partner u izgradnji bolje budućnosti za našu Opštinu Topola.

U ime medijske kuće I FM, Peđa Filipović

producent videa:Dejan Petrović

foto:Arhiv I FM

Ostavite odgovor

Top