Vi ste ovde
Naslovna > Društvo > Uspostavljen međugradski saobraćaj u Srbiji

Uspostavljen međugradski saobraćaj u Srbiji

Beograd, 4. maj 2020.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas auto-bazu Saobraćajnog preduzeća “Lasta” povodom ponovnog upostavljanja međugradskog saobraćaja u Srbiji.

Mihajlović je tom prilikom izjavila da će na putevima biti 3.500 autobusa na teritoriji cele zemlje, dok će za nekoliko dana međugradski saobraćaj biti u punom kapacitetu.

Krenuo je i železnički saobraćaj, pa su od danas 73 voza na regionalnim prugama, a očekuje se da ih za dve nedelje bude još više, rekla je ona.

Prema njenim rečima, vraćamo se postepeno u normalno stanje, uz sve mere bezbednosti, jer je zdravlje svih nas na prvom mestu, pri čemu je obavezna zaštitna oprema, ali i fizičko distanciranje u vozilu.

Potpredsednica Vlade je ukazala na to da ni u autobuse, ni u vozove, putnici neće moći da uđu bez zaštitnih maski i rukavica.

Mihajlović je ocenila da je u vreme epidemije drumski saobraćaj pokazao da je važan segment za funkcionisanje države, izrazivši zahvalnost svim zaposlenima u preduzeću „Lasta“ jer su sve vreme ove krize prevozili medicinsko osoblje, pacijente na dijalizu, kao i naše građane koji su pristigli avionom iz drugih zemalja.

Kada je reč o avio-prevozu, spremni smo da ga već danas pokrenemo, ali trenutno nema nijedne redovne avio-linije u Evropi. Kako sada stvari stoje, za putovanje će biti potrebno uverenje da putnik nema koronavirus, ne starije od 72 sata, a dodatni uslovi biće tek dogovoreni na evropskom nivou, navela je Mihajlović.

Direktor „Laste“ Vladan Sekulić rekao je da je ovo preduzeće sa svojih 650 vozila spremno za putnički saobraćaj.

U prethodna dva meseca uspeli smo da održimo nivo saobraćaja, prevozeći radnike, ali i da sačuvamo zdravlje vozača i ostalih zaposlenih, naveo je Sekulić.

Prema njegovim rečima, to preduzeće će pri kupovini karte deliti i maske putnicima i prevoziti ih do željenih destinacija.

Ostavite odgovor

Top