Ви сте овде
Насловна > CORONA - COVID 19 > TOPOLA -UKUPAN BROJ TESTIRANIH 52, ZARAŽENI PACIJENT STAR 88 GODINA IZ GORNJE TRNAVE

TOPOLA -UKUPAN BROJ TESTIRANIH 52, ZARAŽENI PACIJENT STAR 88 GODINA IZ GORNJE TRNAVE

09.04.2020.

Novo zaraženi star je 88 godina i živi u Gornjoj Trnavi.On je već 4 dana u bolnici u Kg i ima tešku upalu pluća.

Policija i osoblje Instituta za javno zdravlje Kragujevac intezivno rade na prikupljanju podataka o kontaktima izmedju zaraženog i njegovog neposrednog okruženja.Uzorak je do sada uzet i od supruge zaraženog i ona je negativna na virus COVID 19.

Ukupan broj testiranih sa teritorije opštine Topola:52, uzorci odnosno testovi su radjeni deo u Insitutu za javno zdravlje u Kragujevcu i Batutu.

U Kragujevcu su 33 osobe zaražene korona virusom, dok je ukupan broj zaraženih u Šumadiji 48, saopštio je u četvrtak, 9. aprila, Institut za javno zdravlje Kragujevac. Naime, do ponoći 8. aprila stigla su još dva pozitivna rezultata, jedan zaraženi je iz Desimirovca kod Kragujevca, a drugi iz Topole.

Pored Kragujevca, zaraženih ima i u Aranđelovcu 13 i Topoli 2.

Od početka epidemije Institut za javno zdravlje Kragujevac poslao je 428 uzorak na testiranje, a rezultati su stigli za 385. Broj osoba koje se nalaze u kućnoj izolaciji je 1.652.

U Kliničkom centru Kragujevac od COVID 19 leči se 57 pacijenata, od toga je 10 na respiratoru. Pacijenti su iz Šumadije, ali i pomoravskih gradova i Novog Pazara.

Ostavite odgovor

Top