Ви сте овде
Насловна > Шумадија > Smederevska Palanka: Besplatni udžbenici za đake prvake

Smederevska Palanka: Besplatni udžbenici za đake prvake

Predsednik opštine Smederevska Palanka, Nikola Vučen, održao je sastanak sa direktorima osnovnih škola sa teritorije opštine. Tema sastanka bila je upis đaka prvaka i mreža upisa u novu školsku 2024/25. godinu, saopšteno je na zvaničnom sajtu opštine.

Na današnjem sastanku doneta je odluka da se za sve đake prvake koji u septembru upisuju školu obezbede besplatni udžbenici koje će finansirati opština sredstvima iz budžeta, izjavio je Vučen.

Besplatni udžbenici prate one đake koji nisu ostvarili pravo na besplatne udžbenike preko Ministarstva prosvete.

“Ovo je samo još jedna mera pomoći našim učenicima i roditeljima. U narednom periodu nastavićemo sa ulaganjima u naše škole i stvaranju što boljih uslova za obrazovanje svih učenika na teritoriji naše opštine”, istakao je predsednik opštine.

Ulaganje u obrazovanje mladih i pružanje podrške učenicima i roditeljima prioritet su lokalne samouprave, a ova inicijativa predstavlja još jedan korak ka ostvarenju tog cilja. Besplatni udžbenici oslobađaju finansijski teret roditelja i doprinose pristupačnosti obrazovanja za sve đake prvake na teritoriji opštine Smederevska Palanka.

Izvor: [Sajt opštine Smederevska Palanka]

 

Ostavite odgovor

Top