Ви сте овде
Насловна > Друштво > Topola u ritmu evrope pred put u Strumicu (Foto Video)

Topola u ritmu evrope pred put u Strumicu (Foto Video)

Natalija, Nađa i Magdalena iz Topole kvalifikovale su se u Veliko finale “Ritma Evrope” koje se u subotu 16. marta od 12 časova održava u Strumici – Severna Makedonija.

U takmičarskom delu programa pored takmičara iz Srbije koji su to pravo izborili na muzičkom spektaklu “Srbija u ritmu Evrope” Prve srpske televizije, učestvovaće i predstavnici zemlje domaćina – Severne Makedonije, zatim Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Gledaoci će u direktnom prenosu moći da isprate 21 nastup predstavnika gradova iz pomenutih zemalja.


Ovo se u najkraćem moglo čuti  na konferenciji za medije u kabinetu predsednika opštine Topola, na promociji muzičkog festivala “Ritam Evrope”. Učesnici na predstavljanju regionalne muzičke smotre bili su predsednik opštine Vladimir Radojković, učiteljica Jasna Vuković, koordinator tima iz Topole i delegacija festivala: izvršni direktor David Makević i direktor programa Igor Karadarević. Pored njih predstavnicima medija su se predstavile i učesnice takmičenja iz Topole: Natalija Nikolić i Magdalena Milošević. Zbog školskih obaveza na promociji nije bila Nađa Dukić.
Od njih se moglo čuti da će nastupiti sa istom švedskom kompozicijom Hero koju je Natalija izvela na nastupu u Zrenjaninu i da će u istoj plesnoj pratnji nastupiti Magdalena i Nađa. Rekle su da vredno uvežbavaju nastup i jedva čekaju odlazak u Makedoniju. Pored značaja samog takmičenja Natalija i Magdalena ističu nova poznanstva, druženje i atmosferu među samim učesnicima – uzajamno bodrenje i podržavanje.
Predsednik Radojković se zahvalio delegaciji festivala na promociji takmičenja, a pre svega devojkama na uspehu i mogućnosti da svojim plasmanom predstavljaju kako sebe u svom nastupu, tako i Topolu kao svoj grad. Učešće devojaka u Strumici Radojković vidi i kao svojevrsnu mogućnost promocije grada i opštine kao turističke destinacije “koja je nemerljiva” i to u konkurenciji takmičara iz višestruko većih gradova nego što je Topola. Najavio je, bolje reći obećao, da će ovakve akcije i projekte podržavati i u narednom periodu. Takođe, zahvalio se i Jasni Vuković kao koordinatoru tima na angažovanju u pripremama devojaka.
Karadarević i Makević su predstavili i način ovogodišnjeg glasanja. Ovoga puta neće se glasati putem sms poruka. Pobednik će se saopštiti u direktnom prenosu 16. marta i taj grad će sledeće godine dočekati, biti domaćin, gostima iz pet država pošto će se naredne godine takmičenje uvećati za još jednu državu regiona. Za ovo prvo regionalno takmičenje predviđene su i vredne nagrade: Prva nagrada muzički spot sa novom kompozicijom. Novu pesmu će raditi Nemanja Antonić, jedno od najtraženijih lica iz sveta muzike i naravno domaćinstvo naredne godine. Druga nagrada je put u zemlju koju predstavljaju, a treća direktan prolaz u superfinale sledeće godine.
Ali, bez obzira na plasmane i nagrade, zahvaljujući sjajnoj produkciji, postići će se ipak nešto mnogo više, a to su upravo rekle Magdalena i Natalija – prijatelji, prijateljstvo, rad, druženje i lepo iskustvo. Poželimo im i uspeh.

Ceo sadržaj konferencije za novinare možete pogledati na sledećem linku:https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=AK3uNHEouHE&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fgradskiportal034.rs%2F&source_ve_path=Mjg2NjY&feature=emb_logo

Ostavite odgovor

Top