Ви сте овде
Насловна > Друштво > Spasite svoju kožu pregledajte mladeže-Topola 28.05.2024.

Spasite svoju kožu pregledajte mladeže-Topola 28.05.2024.

Dermokozmetički brend La Roche-Posay, uz podršku Udruženja Dermatovenerologa Srbije organizuje besplatne preglede mladeža u 13 gradova Srbije.

U okviru kampanje Spasite svoju kožu, a u cilju prevencije melanoma dermatolozi će vršiti preglede u: utorak 28.05.2024. od 9 do 20 časova, u Topoli

Dermatolog i predstavnik projekta biće dostupni za izjave do 12 časova. Više informacija o projektu možete naći u prilogu, zajedno sa pratećim fotografijama, čiji je autor La Roche-Posay brend, a za sve dodatne informacije budite slobodni da nas kontaktirate.

Cilj globalne kampanje Spasite svoju kožu (#SaveYourSkin) je da podigne svest građana o važnosti zaštite od sunca i prevenciji zloćudnih tumora kože, a redovni pregledi i samopregledi su ključni korak u prevenciji melanoma, najopasnijeg oblika raka kože. Ako se otkrije na vreme, izlečenje je moguće u čak 99 odsto slučajeva.

U Srbiji se godišnje otkrije oko 700 novih slučajeva, od toga samo 20 odsto u ranom stadijumu, zbog čega je važno razvijati svest o neophodnosti redovnih pregleda, ali i zaštite od UV zračenja. Prošle godine je u okviru istog projekta obavljeno oko 2.000 pregleda u šest gradova Srbije, otkriveno je 85 sumnjivih mladeža, a pacijenti su dobili preporuke za dalje lečenje.

foto i tekst dobijeni od:WWW.EG.RS

Ostavite odgovor

Top