Ви сте овде
Насловна > Друштво > Prvi Oplenac Open Trail Race

Prvi Oplenac Open Trail Race

Dobrodošli na Prvo izdanje Oplenac Open Trail Race-a!

Prepustite se čarima Oplenačkog vinogorja – stazama vinove loze, putevima istorije, stihovima Domanovića i brzacima reke Jasenice!

Oplenac Trail Race 21K – Staza je dužine 21 km sa 500 metara ukupnog uspona. Vodi Vas Avenijom Kralja Petra, kroz šume Oplenca do reke Jasenice. Nastavlja se duž reke uzvodno, da bi se nakon 11 km prelaskom preko Jasenice nastavila nizvodno prema Oplencu i Kraljevim vinogradima, sa ciljem na platou ispred crkve Svetog Đorđa. Okrepe se sa vodom, slanim i slatkim proizvodima, nalaze na 5, 10. i 15. kilometru staze.

Oplenačkih 5K – Staza je dužine 5 km sa 120 metara uspona i vodi Vas stazama Oplenca sa ciljem na platou ispred crkve Svetog Đorđa. Okrepa se nalazi na 3. kilometru trke.

Lokacija starta obe trke: Stara škola – Karađorđev grad

Datum održavanja: 02.06.2024.

Vreme starta obe trke: 10 časova

Vremenski limit:

  • Oplenac Trail Race 21K – 6 sati
  • Oplenačkih 5K – 2 i po sata

Startni paket za sve učesnike sadrži majicu, startni broj sa čipom, medalju, diplomu, ručak posle trke i poklone sponzora.

Cena startnih paketa:

  • 21K – 2400 din
  • 5K – 600 din

Nagrade: Prvih troje plasiranih u ženskoj i muškoj kategoriji dobijaju pehar, flašu vina i poklon iznenađenja.

Oplenac Open Trail Race donosi prvo izdanje trkačkog spektakla koji će ljubiteljima trčanja omogućiti da istraže čarobne predele Oplenačkog vinogorja. Staze kroz vinograde, šume i pored reke Jasenice pružiće nezaboravno iskustvo svim učesnicima.

Staza dužine 21 km zahtevaće od trkača izdržljivost i spremnost, vodeći ih kroz predele punog istorijskog značaja, uz uživanje u prirodnim lepotama i specifičnom ambijentu ovog kraja.

Za one koji preferiraju kraće trke, tu je Oplenačkih 5K, pružajući priliku za aktivno učešće svima koji žele da dožive jedinstveno trkačko iskustvo kroz pejzaže Oplenca.

Pozivamo sve zaljubljenike u trčanje da se pridruže prvom izdanju Oplenac Open Trail Race-a i da zajedno stvorimo nezaboravne trenutke u prelepom okruženju Oplenca.

tekst i foto:Peđa Filipović

Ostavite odgovor

Top