Ви сте овде
Насловна > CORONA - COVID 19 > SMEDEREVSKA PALANKA, SAMO 10 % NJIH NOSI MASKE

SMEDEREVSKA PALANKA, SAMO 10 % NJIH NOSI MASKE

16.04.2020.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu, virusom Covid 19 sa teritorije opštine Smederevska Palanka zaraženo je 25 osoba. Ovo su podaci od 13.04.2020.godine, nismo uspeli da dobijemo aktuelne i zvanične podatke na dan 16.04.2020.godine.

Od navedenog broja pozitivan test na virus Covid 19 ustanovljen je i kod 11 lica koji su zdravstveni radnici.

Danas smo posetili Smederevsku Palanku.Obišli smo sve njene centralne ulice kako automobilom tako i šetnjom ulicama nama komšijskog grada.Naša dvočlana patrola je na uzorku od 200 ljudi na ulici dobila sledeće podatke:

-20 njih je imalo masku a 9 masku i rukavice,

-180 njih nije imalo ni zaštitnu maske ni rukavice.

U par velikih marketa smo zabeležili redove, a u samim marketima su meštanke i meštani Palanke obavljali nabavku za Uskršnje praznike. Da nije bilo redova ispred ulaza u objekte i svega par njih sa maskama, stekli bi utisak da vandredno stanje nije na snazi u ovom gradu.

Ulice su danas bile pune, a radnici marketa očekuju još veće gužve u maloprodajnim objektima sutra na Veliki petak.

Analizirali smo i medije koji su dobili sredstva od opštinskog budžeta a na osnovu Konkursa za sufinansiranje medija iz budžeta Smederevske palanke. Osim medija iz Smederevske Palanke, mediji sa spiska koje je komisija procenila da zaslužuju sredstva gotovo da ne prate situaciju iz ove opštine.

Ostavite odgovor

Top