Ви сте овде
Насловна > Друштво > Seoske sportske igre: Praznik sporta u Topoli

Seoske sportske igre: Praznik sporta u Topoli

Mesna zajednica Vitlina  je ovog vikenda, 06. i 07. jula 2024. godine, domaćin Seoskih sportskih igara, manifestacije koja je okupila sportiste iz 18 sela opštine Topola. Ove godine, tereni na Vitlini postali su poprište sportskih nadmetanja u 14 disciplina, pružajući priliku meštanima da se takmiče, druže i uživaju u sportskom duhu.

U subotu, sa početkom u 10 časova, počela su takmičenja u disciplinama: futsal za muškarce, odbojka za žene, streljaštvo, bacanje kamena s ramena, obaranje ruku, poligon, skok u dalj i kros. Poseban svečani ton manifestaciji dala je ceremonija otvaranja, koja je upriličena u 13 časova. Igre je zvanično otvorila Danijela Damnjanović, članica opštinskog veća, koja je svojom energijom i rečima ohrabrenja motivisala sve prisutne.

Prvi dan takmičenja bio je ispunjen nadmetanjima i uzbuđenjem. Uprkos temperaturi koja je dostigla 32 stepena Celzijusa, takmičari su pokazali izuzetnu izdržljivost i takmičarski duh. Učešće su uzele ekipe mesnih zajednica Vitlina, Ovsište, Donja Trnava, Gorovič, Šume, Lipovac, Natalinci, Žabari, Junkovac, Bor, Zagorica, Jelenac, Belosavci, Plaskovac i Jarmenovci. Evo i nekih od rezultata prvog dana:

– Muški kros: 1. Belosavci, 2. Jelenac, 3. Šume.
– Ženski kros: Pobedu je odnela takmičarka sa Vitline.
– Futsal (muškarci): Ekipa iz Žabara trijumfovala je u finalu, pobedivši Donju Trnavu rezultatom 5:1.
– Odbojka (žene): 1. Jelenac, 2. Vitlina, 3. Jarmenovci.
– Bacanje kamena s ramena: Najbolji je bio takmičar iz Jarmenovaca.
– Skok u dalj: Zlatnu medalju osvojio je takmičar iz Lipovca.
– Obaranje ruk*: Pobedio je takmičar iz Goroviča.

Dan je protekao u znaku sporta, mladosti i entuzijazma, a teren na Vitlini bio je ispunjen gledaocima i navijačima koji su bodrili svoje favorite.

U nedelju, drugi dan takmičenja započeo je jednako energično. Na programu su  discipline: futsal za žene, odbojka za muškarce, rukomet za muškarce i žene, basket, šah, stoni tenis, nadvlačenje konopca, skakanje u džaku, bacanje kamena s ramena, obaranje ruku, poligon, skok u dalj i kros.

Seoske sportske igre nisu bile samo sportsko nadmetanje već i proslava zajedništva, tradicije i mladosti. Nakon nekoliko godina pauze, ova manifestacija je pokazala koliko je važna za lokalnu zajednicu, okupljajući sportiste i gledaoce iz 18 mesnih zajednica. Atmosfera je bila ispunjena entuzijazmom, takmičarskim duhom i prijateljstvom.

Povratak Seoskih sportskih igara označio je obnovu tradicije koja ne samo da promoviše zdrav način života već i jača društvene veze unutar opštine. Organizatori i predstavnici opštine izrazili su svoju posvećenost održavanju ove manifestacije u budućnosti, što obećava još više uzbuđenja, radosti i zajedničkih uspeha.

Ovaj vikend na Vitlini bio je dokaz da sport može ujediniti ljude svih generacija, pružiti im priliku za zabavu, nadmetanje i stvaranje nezaboravnih uspomena. Seoske sportske igre su se vratile, a s njima i duh zajedništva i tradicije koji će, bez sumnje, nastaviti da raste i jača u godinama koje dolaze.

video prilog:

tekst i foto:Peđa Filipović

video:Dejan Petrović

Ostavite odgovor

Top