Vi ste ovde
Naslovna > Društvo > Savremena srpska folkloristika 10

Savremena srpska folkloristika 10

Međunarodni naučni skup „Savremena srpska folkloristika 10“ održan je u Topoli u periodu od 18. do 20. juna uz učešće preko 50 renomiranih naučnika iz Rusije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Rukovodioci ovogodišnjeg skupa bili su: dr Branko Zlatković, predsednik Skupštine Udruženja folklorista Srbije i dr Jelena Jovanović, dopisni član Srpske akademije nauka i umetnosti.
Na jubilarnoj desetoj konferenciji Udruženja folklorista Srbije zadatim temama  se pristupalo iz različitih oblasti, među kojima su: folkloristika, etnomuzikologija, etnokoreologija, nauka o književnosti. Naučni skup biće krunisan Zbornikom radova koji ima međunarodni karakter.

U okviru pratećeg programa Skupa  postavljena je izložba u čast etnologa Mila Nedeljkovića koju je otvorio akademik Matija Bećković.

U bašti hotela “Oplenac” održan  je i Koncert tradicionalne muzike Šumadije, kao i razgovor sa Vladetom Kolarevićem o usmenom nasleđu Jasenice.

Organizatori ovogodišnjeg Međunarodnog naučnog skupa bili su Udruženje folklorista Srbije i Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“ uz pokroviteljstvo Opštine Topola.

Pomoć pri realizaciji programa imala je i medijska kuća I FM čiji video prilozi će biti dostupni na našem youtube kanalu.

Ostavite odgovor

Top