Ви сте овде
Насловна > Друштво > Савремена српска фолклористика 10

Савремена српска фолклористика 10

Међународни научни скуп „Савремена српска фолклористика 10“ одржан је у Тополи у периоду од 18. до 20. јуна уз учешће преко 50 реномираних научника из Русије, Бугарске, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије. Руководиоци овогодишњег скупа били су: др Бранко Златковић, председник Скупштине Удружења фолклориста Србије и др Јелена Јовановић, дописни члан Српске академије наука и уметности.
На јубиларној десетој конференцији Удружења фолклориста Србије задатим темама  се приступало из различитих области, међу којима су: фолклористика, етномузикологија, етнокореологија, наука о књижевности. Научни скуп биће крунисан Зборником радова који има међународни карактер.

У оквиру пратећег програма Скупа  постављена је изложба у част етнолога Мила Недељковића коју је отворио академик Матија Бећковић.

У башти хотела “Опленац” одржан  је и Концерт традиционалне музике Шумадије, као и разговор са Владетом Коларевићем о усменом наслеђу Јасенице.

Организатори овогодишњег Међународног научног скупа били су Удружење фолклориста Србије и Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ уз покровитељство Општине Топола.

Помоћ при реализацији програма имала је и медијска кућа И ФМ чији видео прилози ће бити доступни на нашем youtube каналу.

Ostavite odgovor

Top