Ви сте овде
Насловна > Дечија маштаоница > Sajam profesionalne orijentacije u OŠ „Heroj Ivan Muker”

Sajam profesionalne orijentacije u OŠ „Heroj Ivan Muker”

Smederevska Palanka

U protekloj nedelji, Osnovna škola „Heroj Ivan Muker” postala je centar dešavanja za buduće srednjoškolce i njihove roditelje, jer je ugostila Sajam profesionalne orijentacije. Ovaj događaj okupio je predstavnike srednjih škola iz Smederevske Palanke i okoline, koji su predstavili svoje obrazovne profile, pružajući učenicima uvid u mogućnosti koje imaju nakon završetka osnovnog obrazovanja.

Uz prisustvo renomiranih škola kao što su Palanačka gimnazija, Srednja škola „Žikica Damnjanović”, Mašinsko-elektrotehnička škola „Goša”, i druge, učenici sedmog i osmog razreda imali su priliku da se upoznaju sa različitim obrazovnim profilima. Sajam je bio otvoren i za roditelje, pružajući im mogućnost da zajedno sa svojom decom istraže opcije za dalje školovanje i donesu informisane odluke o budućnosti svojih mališana.

Cilj ovog događaja bio je da se pruži podrška učenicima u procesu donošenja važne odluke o izboru srednje škole. Kroz direktan kontakt sa predstavnicima škola, budući srednjoškolci su imali priliku da saznaju više o programima škola, mogućnostima koje nude, kao i da dobiju odgovore na svoja pitanja i nedoumice.

Organizatori su zahvalni svim gostima škola koji su se odazvali pozivu i doprineli uspehu ovog događaja. Njihova podrška omogućila je da Sajam profesionalne orijentacije protekne u prijatnoj atmosferi korisnog druženja i razmene informacija, ostavljajući pozitivan utisak na sve prisutne.

autor:Peđa Filipović

Ostavite odgovor

Top