Ви сте овде
Насловна > Друштво > REKONSTUISANA I OPREMLJENA DEČJA STOMATOLOŠKA AMBULANTA

REKONSTUISANA I OPREMLJENA DEČJA STOMATOLOŠKA AMBULANTA

Topola, 27.08.2021.godine.

Zahvaljujući donaciji gospođe Anke Jakšić Erne iz Sjedinjenih Američkih Država i Fondaciji NJ.K.V Princeze Katarine Karađorđević, dečja stomatološka ambulanta u Domu zdravlja “Sveti Đorđe” u Topoli, u potpunosti je rekonstruisana i opremljena opremom i novim inventarom u vrednosti od 20000 evra.

“Ova donacija je bila veoma potrebna i zahvaljujući gospođi Anki Jakšić Erne i Fondaciji Princeze Katarine, ordinacija dečije i preventivne stomatologije dovedena je u potpuno novo i funkcionalno stanje i biće korišćena najmanje 30 narednih godina”, rekao je dr Jovica Žikić direktor Doma zdravlja.

“Želeo bih da se najtoplije zahvalim gospođi Anki Jakšić Erne na njenoj velikodušnostii mojoj supruzi NJ.K.V Princezi Katarini i njenoj Fondaciji na tome što su završili ovu dečiju stomatološku ordinaciju. Ova ordinacija služiće deci i gradjanima Topole još mnogo godina”, naveo je Aleksandar Karađorđević.

“U ime fondacije, želela bih da izrazim veliku zahvalnost gospođi Anki Jakšić Erne na ovoj donaciji i posvećenosti u humanitarnom radu u Srbiji već dugi niz godina. Srpski narod može biti ponosan na tako humane ljude koji nisu zaboravili svoju domovinu i koji su uvek tu da podrže aktivnosti moje fondacije”, izjavila je NJ.K.V Princeza Katarina koja je prilikom posete prostorija rekonstruisane ordinacije u neformalnom razgovoru izjavila da će se izdvojiti još sredstava za projekte u Topoli.

Direktor dr Jovica Žikić je u znak zahvalnosti uručio poklone Katarini i Aleksandru, navodeći da se radi o ručnim radovima vrednih žena iz Topole koje svojim radom neguju i čuvaju tradiciju. Tom prilikom ih je upoznao sa istorijatom prvobitne bolnice koju je Kralj Petar I 1914.godine zaveštao narodu i pokazao kopiju testamenta Kralja Petra I.

Ova donacija omogućila je realizaciju plana da se u prijatnijem prostoru sa modernom opremom i inventarom, deca osećaju prijatnije a sama usluga bude kvalitetnija.

tekst i foto:Peđa F.

Ostavite odgovor

Top