Vi ste ovde
Naslovna > Moje selo centar Sveta > Plodovi oplenačkih gazdinstava na klik do trpeze-foto+video

Plodovi oplenačkih gazdinstava na klik do trpeze-foto+video

Centar za ravnomerni regionalni razvoj u saradnji sa partnerima i saradnicima – Udruženjem žena „Oplenac“ i Turističkom organizacijom „Oplenac“ Topola, organizovao je konferenciju za medije kako bi upoznao javnost sa ciljevima i očekivanim rezultatima projekta „Plodovi oplenačkih gazdinstava na klik do trpeze“. Inicijativa je deo Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Konferencija za novinare održana je u četvrtak, 15. decembra 2022. godine u Vizitorskom centru T.O. Oplenac.
Poljoprivrednice iz Topole koje su nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva, kao i one koje su radno angažovane u gazdinstvima registrovanim na drugo lice, mogu postati korisnice jednog ili više vidova tehničke podrške, koja će im biti na raspolaganju do maja 2023. godine. Za izbor korisnica raspisan je javni poziv, a više detalja dostupno je na sledećem linku: https://centrir.org/javni-poziv-za-pruzenje-tehnicke-podrske-poljoprivrednicama-za-plasman-domacih-proizvoda-na-onlajn-trziste/

Odabrane poljoprivrednice će pohađati četiri praktične radionice na kojima će steći osnovna znanja i veštine neophodne za prodaju domaćih proizvoda preko interneta i društvenih mreža. Poseban vid podrške će dobiti 15 poljoprivrednih gazdinstava koja imaju gotove domaće proizvode, što uključuje: kreiranje ili redizajn Fejsbuk stranice ili Instagram profila; uključivanje u trenutno najposećeniju Fejsbuk grupu za trgovinu domaćim proizvodima – ”Mali proizvođači hrane u Srbiji”; profesionalno fotografisanje proizvoda i pripremu priče o gazdinstvu za postavljanje na društvene mreže; nabavku ambalaže (tegle, flaše), grafički dizajn i štampu etiketa za ambalažu, kao i ispitivanje hemijske i mikrobiološke ispravnosti domaćih prozvoda u sertifikovanim laboratorijama.


Prisutnima na pres konferenciji su se obratili: Vladimir Radojković, predsednik opštine Topola, Vanesa Belkić, izvršna direktorka Centra za ravnomerni regionalni razvoj iz Beograda, i Snežana Marinković, predsednica Udruženja žena „Oplenac“ Topola.

Projekat „Plodovi oplenačkih gazdinstava na klik do trpeze“ sprovodi Centar za ravnomerni regionalni razvoj u
partnerstvu sa Udruženjem žena „Oplenac“. Inicijativa je deo Regionalnog programa lokalne demokratije na
Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Video prilog naše medijske kuće možete pogledati na ovom linku: https://www.youtube.com/watch?v=QgtwHsT_yRo

Foto:Peđa Filipović

Video:Dejan Petrović

Projekat “Moje selo centar sveta” sufinansira SO Topola.

Ostavite odgovor

Top