Vi ste ovde
Naslovna > Dečija maštaonica > OŠ KARAĐORĐE-1.APRILA POČEO JE UPIS ĐAKA PRVAKA, UPIS SE VRŠI ELEKTRONSKI(UPUTSTVO ZA UPIS)

OŠ KARAĐORĐE-1.APRILA POČEO JE UPIS ĐAKA PRVAKA, UPIS SE VRŠI ELEKTRONSKI(UPUTSTVO ZA UPIS)

Na portalu OŠ “Karađorđe” postavljeno je obaveštenje.Na osnovu njega smo istraživali na koji način se vrši upis.Kako bi smo olakšali roditeljima, postavili smo i uputstvo za upotrebu, koje je u PDF formatu i nalazi se na dnu objave.Procedura upisa važi za sve škole na teritoriji Srbije.

Obaveštavamo Vas da će upis dece u prvi razred osnovne škole ”Karađorđe” u Topoli za školsku 2020/21.godinu koji tradicionalno počinje 1.aprila, ove godine zbog aktuelne situacije i vanrednog stanja, početi kasnije.

Umesto upisa, roditelji i drugi zakonski zastpnici od srede, 1. aprila mogu da stupe u kontakt sa školom preko nove usluge ”Iskazivanje interesovanja za upis u osnovnu školu” na Portalu eUprava, kao i telefonskim putem.

Dakle, potrebno je da na pomenutom Portalu popunite upitnik i na taj način prijavite dete.

Svi roditelji koji će koristiti ovu elektronsku uslugu , biće obavešteni o datumu upisa u osnovnu školu čim isti bude definisan.

Po definisanju datuma upisa na portalu eUprava biće dostupna usluga zakazivanja termina za upis i testiranje deteta.

Za upis deteta u 1.razred nije potrebno donošenje dokumenata u školu.

Kontak telefon za dodatne informacije vezane za proceduru upisa dece u 1.razred 064-2530155, psiholog škole, Milijana Radosavljević Glišić

Direktor škole, Ivica Milivojević


Iskazivanje interesovanja za upis u osnovnu školu

Roditelji/drugi zakonski zastupnici, koji su građani Republike Srbije mogu elektronskim putem da iskažu interesovanje za upis deteta u osnovnu školu pokretanjem ove usluge.

– Potrebno je da:
– Budete registrovan korisnik
– Pokrenete uslugu
– Odaberete školu*
– Popunite podatke o detetu koje biste želeli da upišete u školu
– Ostavi broj telefona kako bi škola mogla kontaktirati sa njim

*Zahtev ne može da se podnese školi kojoj dete teritorijalno ne pripada i za koju je već podnet zahtev za upis, na koji škola ima obavezu da odgovori u roku od 30 dana od prekida vanrednog stanja.

Važno: Imajući u vidu vanredne okolnosti, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će naknadno odrediti datum početka upisa, o čemu ćete biti obavešteni i moći ćete zakazati termin za upis i testiranje elektronskim putem.

Preuzmite uputstvo za upis:Uputstvo za roditelje Iskazivanje interesovanja za upis u OŠ

Ostavite odgovor

Top