Ви сте овде
Насловна > Шумадија > Opština Aranđelovac obezbeđuje finansijsku pomoć za kupovinu udžbenika osnovcima

Opština Aranđelovac obezbeđuje finansijsku pomoć za kupovinu udžbenika osnovcima

Opština Aranđelovac nastavlja da pruža podršku učenicima osnovnih škola kroz jednokratnu finansijsku pomoć za nabavku udžbenika. Ove godine, pored besplatnih udžbenika koje obezbeđuje Ministarstvo prosvete za određene kategorije učenika, Opština je donela odluku o dodeli dodatne finansijske pomoći.

Ukupno 40 miliona dinara biće izdvojeno iz budžeta Opštine kako bi se obezbedilo sredstva za 3.150 osnovaca od prvog do osmog razreda. Sredstva će biti raspoređena prema sledećem principu:

– Učenici od prvog do četvrtog razreda dobiće 9.500 dinara za nabavku udžbenika, uz dodatnih 4.000 dinara za one koji ostvaruju pravo na besplatne udžbenike preko Ministarstva prosvete.
– Učenici od petog do osmog razreda dobiće 16.500 dinara, uz dodatnih 9.000 dinara za one koji ostvaruju pravo na besplatne udžbenike preko Ministarstva prosvete.

Da bi roditelji ostvarili ovo pravo, potrebno je da dostave potpisanu izjavu školi kojom garantuju da će novac biti utrošen na nabavku udžbenika i nastavnih sredstava, kao i broj žiro računa na koji će biti uplaćena finansijska pomoć. Potvrdu o prebivalištu deteta pribaviće Odeljenje za privredu i društvene delatnosti po službenoj dužnosti.

Ova inicijativa Opštine Aranđelovac ima za cilj da olakša finansijski teret roditeljima i omogući svim učenicima da imaju pristup neophodnim udžbenicima za uspešno školovanje.

 

tekst:Peđa Filipović

Ostavite odgovor

Top