Ви сте овде
Насловна > Дечија маштаоница > „Velika školska pozornica“ 18. i 19.04.2024.godine

„Velika školska pozornica“ 18. i 19.04.2024.godine

Kulturni centar Topola, pod pokroviteljstvom opštine Topola i u saradnji sa osnovnom školom „Sestre Radović“ iz Belosavaca, organizuje Festival „Velika školska pozornica“ koji će se održati 18. i 19. aprila 2024. godine u sali Kulturnog centra Topola.

Predstave počinju u 12:15 h, a oba dana festivala će trajati do 16 časova. Ulaz je besplatan.

Osnovni cilj Festivala je da promoviše dramsko stvaralaštvo učenika i nastavnika, da pruži mogućnost učenicima da se afirmišu u oblasti pozorišne umetnosti, ali i nastavnicima mogućnost prezentovanja svog rada u oblasti dramskih sekcija, pozorišta, kao i saradnju i razmenu iskustava na nivou Republike. Festival je takmičarskog karaktera i obuhvata dve uzrasne kategorije:
– Mlađi školski uzrast (od prvog do četvrtog razreda);
– Stariji školski uzrast (od petog do osmog razreda).

N a g r a d e

O nagradama odlučivaće stručni tročlani žiri. Nagrade će se dodeljivati u sledećim kategorijama:

– najbolja predstava u celosti

– najbolja režija

– najbolja muška uloga

– najbolja ženska uloga

-posebne nagrade /scenografija, muzika, kostim, sporedne uloge… u zavisnosti u čemu se određena predstava istakne.

Evo i detelja o učesnicima.

 

Festival “Velika školska pozornica” predstavlja važan događaj koji afirmiše dramsko stvaralaštvo učenika i nastavnika, pružajući im platformu za izražavanje talenata i kreativnosti. Ovaj festival, koji se održava u saradnji sa osnovnom školom „Sestre Radović“ iz Belosavaca, donosi obilje pozorišnih predstava i promoviše saradnju među školama na nivou Republike. Besplatan ulaz omogućava širokoj publici da prisustvuje ovim predstavama, čime se doprinosi daljem razvoju dramske kulture među mladima i jačanju veza između obrazovanja i kulture u lokalnoj zajednici.

 

tekst:P.F

foto:plakat KC Topola

Ostavite odgovor

Top