Ви сте овде
Насловна > CORONA - COVID 19 > Operativni centar grada Kragujevca 0800 112 113 počeo sa radom

Operativni centar grada Kragujevca 0800 112 113 počeo sa radom

Zahvaljujući Telekomu grad Kragujevac je pokrenuo još jedan korisnički servis – jedinstven kol centar na broju 0800 112 113.

Doktorka Gordana Damnjanović, članica gradskog veća grada Kragujevca je u emisiji “Iz moje ulice” na I FM radiju danas 24.04.2020.godine izmedju ostaloga izhavila:

“Korisnički centar prilagođen je postupanju u vanrednom stanju izazvanom epidemijom korona virusa.

Prednost ovog korisničkog servisa je što građani ne moraju da pozivaju različite institucije, već će pozivom na jedan broj biti preusmereni na ustanovu odnosno uslugu koja im je potrebna.

Ukoliko su bili u kontaktu sa zaraženom osobom ili su doputovali iz inostranstva potrebno je da pritisnu taster 1 i biće preumereni na Institut za javno zdravlje.

Ukoliko je sugrađanima potreban savet lekara ili imaju zdravstvenih problema, pritiskom na taster 2, poziv će biti preusmeren na Dom zdravlja.

Za savet psihologa pritiskom na taster 3 dobiće Centar za mentalno zdravlje.

Za dostavu lekova na kućnu adresu, Apotekarsku ustanovu mogu dobiti pritiskom na taster 4.

Crveni krst koji je zadužen za dostavu namirnica na kućnu adresu, dobija se pritiskom na taster 5.

Za pomoć oko plaćanja komunalnih usluga, pritiskom na taster 6 biće preusmereni na BIC.

Svi koji žele da, kao volonteri, pružaju pomoć onima kojima je potrebna, pritiskom na taster 7 biće preusmereni na Crveni krst.

Za kontakt sa operaterom – pritiskom na taster 8 bićete preusmereni na BIC.

Poziv na broj 0800 112 113 je besplatan.

Inače, svi postojeći brojevi tih institucija ostaju i dalje u funkciji”- izjavila je dr Gordana Damnjanović.

 

Градско веће града Крагујевца је на седници одржаној 24. марта 2020. године донело Одлуку о организовању превоза путника у друмском саобраћају ради реализације радних задатака запослених у здравственој и социјалној заштити у време ванредног стања.

Одлуком која је донета на основу захтева установа у здравственој и социјалној заштити утврђује се право на повлашћени превоз без накнаде са неограниченим временом трајања и без возне исправе лицима из ових установа која имају радни задатак за време трајања ванредног стања и то за све зоне на територији града Крагујевца.

Јавни превоз путника запослених у здравственој и социјалној заштити организоваће ЈКП „Шумадија“ Крагујевац по принципу посебног линијског превоза и реду вожње који ће бити прилгагођен раду установа. Превоз без накнаде запослени остварују без издатог решења а на основу списка које ће здравствене и установе социјалне заштите поднети ЈКП „Шумадија“Крагујевац.

Превозници који буду обављали градски и приградски превоз биће у обавези да предузму све неопходе мере заштите и дезинфекције у аутобусима, а у складу са епидемиолошком ситуацијом путници су дужни да носе рукавице и маске и да међу собом држе прописану раздаљину.

На данашњој седници Градског већа донета је и одлука којом је утврђено да се трошкови боравка детета у Приватној предшколској установи не надокнађују за дане викенда, државних и верских празника који се празнују у Републици Србији и обележавају нерадно, као и у случају увођења ратног или ванредног стања, проглашења ванредне ситуације или другог поремећаја изазваног вишом силом (реконструкција објекта, санације, адаптације објекта, елементарне непогоде…), који као последицу имају прекид рада установе.

Имајући у виду да је у постојећим актима органа Града који се односе на накнаду дела трошкова боравка деце у приватној предшколској установи постојала правна празнина, одлука је донета ради регулисања поступања у случају када приватна предшколска установа, услед ратног или ванредног стања или елементарне или друге веће непогоде, није у могућности да пружи услугу целодневног боравка, чувања и васпитања деце.

Ostavite odgovor

Top