Ви сте овде
Насловна > Друштво > Održan Bazar zdravlja u Topoli (video+foto)

Održan Bazar zdravlja u Topoli (video+foto)

25. april 2024. godine – U Vizitorskom centru  održan je Bazar zdravlja, organizovan od strane polivalentne patronažne službe Doma zdravlja “Sveti Đorđe”, koji je privukao veliku pažnju lokalne zajednice. Ova inicijativa predstavlja važan korak ka promociji preventivne zdravstvene zaštite među sugrađanima.

Posetioci su imali priliku da se podvrgnu različitim medicinskim pregledima i merenjima, uključujući dermatoskopski pregled mladeža i pigmentnih lezija, ispitivanje funkcija bubrega, merenje nivoa glikemije, kao i merenje krvnog pritiska i saturacije kiseonika. Pored toga, prisutni su mogli da prisustvuju predavanjima o zdravim stilovima života i dobiju korisne savete za očuvanje zdravlja.

Uz medicinske usluge, posetioci su imali priliku da uživaju u bogatom kulturnom i edukativnom programu, posetivši standove učeničkih zadruga sa proizvodima za predstojeće Uskršnje praznike, kao i standove udruženja žena. Ovaj događaj nije samo pružio priliku za brigu o zdravlju, već je takođe promovisao važnost podrške lokalnim inicijativama i stvaranja zdravije zajednice.

Na Bazaru zdravlja učestvovale su učeničke zadruge poput Oplenačke vizije iz Srednje škole Kralj Petar I, “Šumadijski brestovi” iz Donje Šatornje, i “Naši tragovi” iz Belosavaca. Štandove su takođe imale Udruženje žena Rajkovac, Udruženje za borbu protiv raka “Volim život” iz Topole, Udruženje žena Oplenac, kao i farmaceutske kuće.

Ovaj uspešno održani Bazar zdravlja pokazao je snagu zajednice u brizi za zdravlje i doprineo stvaranju svesti o važnosti očuvanja zdravlja za srećniji i produktivniji život.

Najavljena saradnja škola i medijske kuće I FM u formiranju novinarskih sekcija

Tokom Bazara zdravlja , najavljena je inspirativna saradnja između osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Topola i naše medijske kuće u formiranju novinarskih sekcija. Ova inicijativa predstavlja značajan korak ka podsticanju mladih na razvoj novinarskih veština i stvaranje prostora za izražavanje njihove kreativnosti i interesovanja.

Osnovne škole poput “Živko Tomić” iz Donje Šatornje i “Sestre Radović” iz Belosavaca takođe su izrazile spremnost da sarađuju sa našom medijskom kućom kako bi omogućile učenicima priliku da se oprobaju u novinarskom radu. Ova saradnja će rezultirati formiranjem novinarskih sekcija u školama, gde će učenici imati priliku da istražuju, pišu i izveštavaju o događajima i temama koje ih interesuju.

Očekuje se da će ova saradnja pružiti mladima platformu za razvoj njihovih komunikacionih veština, kritičkog razmišljanja i timskog rada, dok istovremeno doprinosi obogaćivanju medijske scene u lokalnoj zajednici. Novinarske sekcije će imati podršku stručnjaka iz naše medijske kuće koji će deliti svoje znanje i iskustvo sa mladim novinarima, podstičući ih da istražuju i izveštavaju o relevantnim temama.

Ova inicijativa predstavlja još jedan korak ka jačanju veza između obrazovnih institucija i medijske industrije, pružajući mladima mogućnost da razvijaju svoje talente i doprinesu kulturnom i informacionom životu lokalne zajednice. Učenici će imati priliku da se upuste u svet novinarstva, stičući dragoceno iskustvo i inspiraciju za svoju buduću karijeru.

tekst i foto:Peđa Filipović

producent:Dejan Petrović

Ostavite odgovor

Top