Ви сте овде
Насловна > Друштво > Održan 9. salon vina

Održan 9. salon vina

Kragujevac, 6. april 2024. – U organizaciji Vinskog Viteškog Reda Šumadije, deveti po redu Salon Vina održan je u Kragujevcu, privukavši 109 izlagača, među kojima je bilo 76 vinarija iz Srbije i regiona, kao i proizvođača gastronomskih proizvoda i opreme za vinogradarstvo i vinarstvo.

Ova dvodnevna privredno-turistička manifestacija bila je usmerena ka vinarijama, profesionalnim korisnicima i ljubiteljima vina, pružajući im priliku da degustiraju neke od 500 vrsta vina i saznaju više o kombinacijama vina i hrane.

Misija Vinskog Viteškog Reda Šumadije kroz ovaj događaj bila je da poveže vinare i distributere, te unapredi saradnju u vinarskom sektoru. Uz podršku Privredne komore Srbije, Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga, na Salonu vina održan je i stručni skup na temu Marketinga u vinskom sektoru.

“Učešće na Sedmičnom Salonu Vina u Kragujevcu predstavlja izuzetnu priliku za Vinariju Koreni da predstavi svoja vina široj publici i da se poveže sa drugim vinarima i ljubiteljima vina iz regiona. Ponosni smo što možemo doprineti bogatstvu ponude ovog prestižnog događaja i radujemo se mogućnosti da podelimo naše strastveno stvarane proizvode sa posetiocima. Ovo je važan korak u našoj misiji da promovišemo kvalitetna vina i podržimo razvoj vinskog sektora u našoj zemlji.” – izjavio je Nemanja Petrović, vlasnik Vinarije Koreni,  za našu medijsku kuću.

Salon Vina u Kragujevcu nastavlja da bude nezaobilazna tačka okupljanja za sve ljubitelje vina, pružajući im mogućnost da uživaju u kvalitetnim vinima i prošire svoje znanje o svetu vina. Ovakvi događaji doprinose promociji vinskog turizma i unapređenju saradnje među proizvođačima vina u regionu.

 

tekst:Peđa F.

Ostavite odgovor

Top