Ви сте овде
Насловна > Наше приче > Занимљивости > Odmor sa decom u Beogradu

Odmor sa decom u Beogradu

Stres. Gužva. Jurnjava. Ukratko: Svakodnevnica velike većine zauzetih i zaposlenih roditelja. Samim tim, nije nimalo čudno da je jedno od gorućih pitanja roditelja upravo: kuda se zaputiti na odmor sa decom?

S’ obzirom na to da je pandemija korona virusa potresla čitav svet, slobodno se može reći da je srpski turizam u poslednje vreme doživeo svoj procvat. Naša zemlja je blagoslovena mnogim prirodnim bogatstvima i lokalitetima od velikog istorijskog značaja. Upravo zbog toga naša preporuka je da odmor provedete uživajući u blagodetima svoje zemlje.

Zašto treba putovati sa decom?

Ukoliko razmišljate kako da organizujete idealan porodičan odmor sigurno ćete se susreti sa bar nekim od ovih pitanja: “ Kako ti nije teško da putuješ sa decom, gde je uopšte bezbedno voditi i decu?” ili rečenicama poput: “ Previše je skupo da putuješ još i sa decom! “

Naravno, neka od ovih pitanja su sasvim opravdana, ali deci je neophodno pružiti što više lepih, novih i korisnih uspomena kojih će se  rado sećati. Odmor sa decom može biti najlepše iskustvo za čitavu porodicu i neretko se baš tada stvaraju i najdraže uspomene.

Savršen odmor bi trebalo da predstavlja uživanje kako za roditelje, tako i za najmlađe. Shodno tome, naš predlog za idealan odmor sa decom jeste poseta našoj prestonici.

Boravak u Beogradu

Beograd je prestonica Srbije koja broji gotovo dva miliona stanovnika. Pored toga, Beograd je veliki grad koji se neprestano gradi, razvija i napreduje. U njemu se može pronaći spoj tradicije i novog, savremenog duha. Beograd je prepun turističkih atrakcija, muzeja, pozorišta, kao i lokaliteta od velikog kulturnog značaja. U nastavku vam predstavljamo najpopularnije i najkvalitetnije sadržaje.

Poseta Narodnom muzeju

Smešten u samom srcu prestonice, na čuvenom Trgu republike, Narodni muzej predstavlja pravu riznicu najdragocenije i najvažnije srpske kulture i istorije.

Eksponati koji datiraju još iz vremena pre nove ere, retke iskopine i stari predmeti, kolekcije iz doba prve sprske dinastije Nemanjića, umetničke slike neizmerne vrednosti, nastale od ruku najpoznatijih srpskih slikara poput Paje Jovanovića i Nadežde Petrović, sve to i mnogo više možete pronaći upravo u ovom muzeju.

Stalna postavka muzeja obuhvata neverovatan opseg od paleloita sve do umetnosti 20. veka. Ulaznice su svima dostupne odmah na samom ulazu u muzej i popusti za veće ture, studente i naravno decu uvek su obezbeđene. Ono što vam može biti od posebne koristi kada planirate odmor sa decom i posetu Narodnom muzeju jeste činjenica da je ulaz na stalnu postavku muzeja sasvim besplatan u nedelju, u periodu od 10 do 18 časova.

Obilazak Kalemegdana

Odmor u Beogradu sa decom ne može da prođe bez obavezne posete čuvenom Kalemegdanu. Pored toga, ovo je idealna prilika da vaša deca saznaju nešto novo o bogatoj istoriji Beograda, ali i da uživaju u njegovim prostranstvima i lepotama.

Ukoliko je lepo vreme, boravak na Kalemegdanu bio bi idealna prilika za porodični piknik na otvorenom. Kalemegdan je najveći park u prestonici i tokom dugog niza godina privlačio je pažnju domaćih i stranih turista.

Istorija Kalemegdana je istorija civilizacije na ovim prostorima. Tvrđava, njeni skriveni hodnici, istorijska mesta, Vojni muzej, čuvena statua beogradskog Pobednika i nestvaran pogled na reku Dunav i reku Savu, samo su neka od popularnih turističkih mesta koja su savršena za lep porodičan odmor.

Na Kalemegdanu je smešten i beogradski zoo-vrt, prostor na kome će mališani uživati u druženju sa raznim vrstama životinja iz čitavog sveta. On je za posetioce otvoren svakoga dana od 09 do 18 časova.

Hram Svetog Save

Najveća i svakako nezaobilazna atrakcija tokom odmora u srpskoj prestonici jeste veličanstveni hram Svetog Save. Vremenom je ova crkva postala pravo čudo arhitekture i prerasla u jedan od vodećih simbola čitavog Beograda.

Hram Svetog Save je podignut upravo na mestu gde su spaljene mošti ovog velikog svetitelja. Prelepa arhitektura crkve, njena impozantna veličina, lepota kojom odiše, nestvarna umetnost i freske od neprocenjive vrednosti unutar hrama privlače pažnju svih posetilaca širom Balkana, čak i širom Evrope.

Apartmani u Beogradu

Ono što je od velike i posebne važnosti kada je reč o odmoru u Beogradu sa decom, jeste pronaći udoban, lep i bezbedan smeštaj. Pronaći stan ili apartman koji je baš idealan za vašu porodicu, a istovremeno i povoljan može biti veoma težak i zahtevan poduhvat. Pogotovo kada u obzir uzmemo da je ponuda smeštaja u Beogradu raznovrsna i gotovo neprestano u porastu. Ipak, Apartmani u Beogradu su tu da svojim klijentima uvek izađu u susret i obezbede im ne samo komforne, sređene i luksuzne apartmane, već i apartmane koji su, pre svega sigurni, savršeni za decu i bezbedni.

Zaista se nadamo da je ovaj blog uspeo u svojoj glavnoj nameri, a to je da vam pruži dobre i korisne informacije kako i gde je najbolje provesti odmor sa mališanima. Ukoliko želite da pronađete dodatne savete, pozivamo vas da pročitate i blog Odmor sa decom u Srbiji

Autor teksta:Tamara Velkovski

fotografije preuzete sa:https://bookaweb.com

Ostavite odgovor

Top