Ви сте овде
Насловна > Друштво > KATARZA UNIKATA-MILICA MILOVANČEVIĆ

KATARZA UNIKATA-MILICA MILOVANČEVIĆ

“Katarza unikata” je naziv prve samostalne izložbe slika mlade i talentovane Milice Milovančević. U njoj se svi pravci likovne umetnosti sjedinjuju. Barok, realizam, impresionizam i romantizam samo su neki od pravaca koji će uvek živeti u delima ove umetnice. Savremena umetnost unikatno oslikava današnjicu kroz svaki smisao slike. Različite tehnike odaju stil prikazivanja svakog dela. Suvi pastel, akvarel, linorez, jajčana tempera i ujednačavanje istih predstavljaju viziju umetnika, svaka na svoj način. Originalnost i jedinstvenost malo ljudi ume da iskaže, samo oni najbolji postaju svesni svojih sposobnosti i na najbolji način ostvaruju svoju zamisao.

Milica Milovančević, rođena 18. januara 1993. godine u Kragujevcu.Sa odličnim uspehom završava OŠ „Karađorđe“ u Topoli i srednju školu ,,Kralj Petar I“-gimnaziju opšti smer. Iz interesovanja i ljubavi prema muzici pohađa privatnu muzičku školu„Petar Ilić“u Aranđelovcu i završava istu. Uz učešće i usavršavanje svojih muzičkih sposobnosti na raznim takmičenjima pokazuje svoj trud.Želju za likovnom umetnošću i školovanjem nastavlja na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini.Upisuje se u nadi da će nakon završenog fakulteta svoje znanje na kvalitetan način preneti na buduće generacije učenika. Stiče visoko obrazovanje i stručni naziv- master učitelj. Svoj talenat nosi od malena na mnogim poljima. Međutim, ljubav prema likovnoj umetnosti pokazuje na drugoj godini fakulteta, gde mnogi profesori prepoznaju jedinstvenost njenih radova i usmeravaju je na put umetnosti u kome boje, kreativnost i tehnika postaju jedinstvo. Autorka je svoju izložbu posvetila njenom deki, za koga je u našoj emisiji izjavila da je on od svih istinski verovao u nju.

Izložba će se održati od 23-27.08.2021.godine u prostorijama biblioteke “Radoje Domanović” u Topoli. Deo prihoda od prodaje slika Milica će usmeriti i na humanitarnu akciju udruženja “Srce za Šumadiju”, gde će školski pribor i ove godine obradovati školarke i školarce širom Šumadije. Svečano otvaranje zakazano je za ponedeljak 23.avgust u 19 časova.

Medijska kuća I FM se zahvaljuje autorki izložbe koja je podržala našu akciju prikupljanja predmeta koji će krasiti rodnu kuću Radoja Domanovića. Odmah nakon radijske emisije u kojoj smo najavili “Domanovićeve dane” u Ovsištu i pozvali građanstvo da ukoliko ima neke predmete koji podsećaju na našeg satiričara odnosno ukoliko imaju slike ili fotografije  koje se odnose na Domanovića, ona je prva došla na ideju da sliku sa motivom rodne kuće i likom pisca upotpuni stalnu postavku u Ovsištu. Sinoć (17.08.2021.godine) na otvaranju prvih “Domanovićevih dana” slika je uručena udruženju žena Oplenac, koje će ovu sliku i postaviti u sobi Radoja Domanovića.

Ostavite odgovor

Top