Ви сте овде
Насловна > Друштво > Još jedan uspeh učenice Magdalene Marković

Još jedan uspeh učenice Magdalene Marković

Magdalena Marković, učenica drugog razreda srednje škole Kralj Petar I iz Topole, još jednom je dokazala svoj izvanredni talenat i posvećenost. Na ovogodišnjem Nacionalnom takmičenju iz matematike „Misliša 2024”, Magdalena je osvojila III nagradu u konkurenciji 501 učenika iz 67 srednjih škola širom zemlje.

Takmičenje „Misliša”, koje se svake godine održava pod pokroviteljstvom Matematičkog društva “Arhimedes”, okuplja najbolje mlade matematičare iz cele države. Osvojiti nagradu na ovom prestižnom takmičenju je veliki uspeh, a Magdalena je to postigla zahvaljujući svojoj upornosti i podršci svoje mentorke Nataše Đurić.

Ovo nije prvi put da Magdalena osvaja visoke nagrade na takmičenjima. U aprilu ove godine, na republičkom takmičenju iz fizike, osvojila je drugo mesto, čime je još jednom pokazala svoju svestranost i briljantnost u prirodnim naukama.

Uspeh Magdalene Marković na Nacionalnom takmičenju „Misliša 2024” predstavlja ne samo lični trijumf već i ponos za čitavu zajednicu Topole i školu Kralj Petar I. Njen talenat i trud, zajedno sa posvećenim radom njene mentorke Nataše Đurić, dokaz su da se izvrsnost postiže kombinacijom predanosti, podrške i obrazovanja. S ovakvim mladim talentima, budućnost nauke i obrazovanja u našoj zemlji je svetla. U ime medijske kuće I FM čestitamo.

tekst:Peđa Filipović

foto:Preuzet sa FB stranice srednje škole “Kralj Petar I”

Ostavite odgovor

Top