Ви сте овде
Насловна > Дечија маштаоница > I FM novinarska ekspedicija u Kulturnom centru Topola

I FM novinarska ekspedicija u Kulturnom centru Topola

U subotu, 13. aprila, u 12:00 časova,  sala Kulturnog centra u Topoli oživeće čaroliju uz predstavu “Petar Pan”. Ova nezaboravna avantura će vas odvesti u daleku, ali dobro poznatu zemlju Nedođiju, gde zajedno sa Petrom Panom i Zvončicom, najboljim prijateljima, možete doživeti uzbuđenja koja su spremno čekala da budu otkrivena.

U ovoj avanturi, Petar Pan se suočava sa opakim Kapetanom Kukom, dok Zvončica i stanovnici Nedođije pružaju podršku. Kada saznaju da će čarobnjak Merlin posetiti njihovu zemlju, Petar i Zvončica se raduju, ali Kapetan Kuka smišlja plan kako bi sabotirao ovu posetu. Da li će čarobnjak Merlin ipak ostvariti svoj cilj?

Cena karte za ovu čarobnu predstavu je 400,00 dinara. Ne propustite priliku da uživate u magiji Petar Panovog sveta i provedete nezaboravne trenutke sa svojom porodicom.

 Medijska kuća I FM (radio ifm i portal NOVINicE ) u saradnji sa Kulturnim centrom iz Topole, organizuje svoju medijsku ekspediciju na predstavi “Petar Pan”. Ova ekspedicija će uključivati 20 najmlađih novinara, učesnika novinarske radionice i novinarske sekcije.
Njihov zadatak će biti da naprave reportaže o predstavi, a najbolji radovi će biti objavljeni na portalu i radiju naše medijske kuće. Ova inicijativa ima za cilj da pruži priliku mladim novinarima da steknu iskustvo i da svoje radove podele sa širom publikom, doprinoseći tako kulturnom i medijskom životu zajednice.

Redakcija dečijeg i omladinskog programa ima izuzetnu važnost jer pruža priliku deci i mladima da se izraze, razvijaju svoje talente i steknu praktično iskustvo u novinarstvu i medijima. Ovo je važno ne samo za razvoj njihovih komunikacionih veština već i za razvijanje kritičkog mišljenja, samopouzdanja i sposobnosti da se aktivno uključe u javni dijalog. Osim toga, ova redakcija omogućava da se dečiji glas čuje i da se obraća vršnjacima na način koji im je blizak i razumljiv.

U odnosu na druge delove Srbije, smo jedinstveni po tome što imamo ovu redakciju,  predstavljamo pozitivan primer koji bi mogao da inspiriše i druge medijske kuće i zajednice da pokrenu slične inicijative. Ovakvi projekti doprinose inkluzivnosti medija i osnaživanju dece kao aktivnih učesnika u društvu, što je važno za razvoj demokratskih vrednosti i medijske pismenosti među mladima.

Srdačno se zahvaljujemo Kulturnom centru Topola na izuzetnoj saradnji

tekst:Peđa Filipović

Ostavite odgovor

Top