Ви сте овде
Насловна > Друштво > FONDACIJA “NOVAK ĐOKOVIĆ” U POSETI TOPOLI

FONDACIJA “NOVAK ĐOKOVIĆ” U POSETI TOPOLI

Danas ( 26. maja, u 11 časova) svečano je obeležen početak radova na nadograđenom delu zabavišta PU “Sofija Ristić” u Topoli.

Zajedničkim ulaganjem Fondacije “Novak Đoković” i Opštine Topola biće završena izgradnja i opremanje objekta zabavišta ove ustanove.
Zgrada zabavišta nalazi se u ulici Princa Tomislava Karađorđevića br. 10. Svečanom obeležavanju početka radova, pored zvaničnika Opštine Topola, prisustvovaće i predstavnici Fondacije “Novak Đoković”. Pored toga, početak radova odvija se u okviru 35-ogodišnjice postojanja ove Predškolske ustanove.
Vrednost investicije iznosi oko 15 miliona dinara. Površina nadograđenog dela zabavišta u osnovi iznosi 461 metar kvadratni. Radovi podrazumevaju i opremanje radnih soba nameštajem i didaktičkim sredstvima za rad. Završetkom objekta izbrisaće se i liste čekanja na kojima su se, usled nedostatka prostora, nalazili mališani.
Rad Fondacije temelji se na uverenju da se obrazovanjem mogu promeniti životi dece i cele zajednice. Fondacija kreira kvalitetne programe i podsticajno okruženje za učenje u kojima je do sada učestvovalo 1.575 vaspitača i nastavnika.

Prisutnim medijima, roditeljima sa decom i prisutnim građankama i građanima na svečanom otvaranju  se obratila direktorka predškolske ustanove “Sofija Ristić” Tanja Jovanović koja se zahvalila lokalnoj samoupravi i fondaciji na angažovanju i novčanim sredstvima.

Dragan Jovanović predsednik skupštine opštine Topola je najavio da se završetak radova očekuje do kraja ove kalendarske godine.Istakao je i da je u toku opremanje kuhinje po svim svetskim standardima u centralnom delu predškolske ustanove i da osim radova na nadogradnji objekta će kompletno dvorište dobiti novi izgled. Kako je rekao Jovanović ukupna vrednost svih ovih investicija je oko 400000 evra.

Ispred Fondacije ” Novak Đoković” govorio je Marko Kovačević, koji je podsetio da je fondacija do sada rekonstruisala i izgradila 45 vrtića i pomogla više od 22.000 dece u Srbiji.
Namenskom donacijom, odnosno finansiranjem određenih radova na završetku izgradnje i opremanja zgrade u Topoli, Fondacija želi da doprinese obezbeđivanju boljih uslova u lokalnoj zajednici za odrastanje dece predškolskog uzrasta.

Ostavite odgovor

Top