Ви сте овде
Насловна > CORONA - COVID 19 > ELEKTRONSKIM PUTEM DO DOZVOLE ZA KRETANJE GRAĐANA U VREME ZABRANE KRETANJA

ELEKTRONSKIM PUTEM DO DOZVOLE ZA KRETANJE GRAĐANA U VREME ZABRANE KRETANJA

09.04.2020.

Podnošenje zahteva za dobijanje dozvole za kretanje u toku zabrane kretanja za negu lica

Informacije

Klikom na link  https://euprava.gov.rs/dozvolakretanja otvoriće se formular koji je potrebno da popunite kako biste podneli zahtev za dobijanje dozvole za kretanje.

Zahtev podnose građani koji kojima je potrebna dozvola za kretanje, jer vode brigu o korisnicima usluga (pomoć u kući – usluga socijalne zaštite, usluga soUcijalne zaštite personalni asistent ili ostalo).

Građanin pounjava zahtev za izdavanje dozvole za kretanje u vreme zabrane kretanja jedinici lokalne samouprave (mestu u kojem živi).

Nakon prijema i obrade zahteva, jedinica lokalne samouprave obaveštava lice koje je podnelo zahtev i izdaje mu potvrdu (dostavlja je na mail koji je građanin upisao u zahtevu sa ostalim ličnim podacima).

Potvrda je dokaz da lice ima saglasnost za kretanje u određenom terminu i za određene potrebe.

Svaka zloupotreba u vezi sa korišćenjem potvrde, sankcioniše se u skladu sa zakonom.

Važno

Zahtevi za kretanje kojima je razlog viđanje deteta (sudska presuda) se neće razmatrati, iz razloga što isto predstavlja epidemiološki rizik. Takođe, zahtevi za kretanje lica koja imaju navršenih 65 godina života, se neće razmatrati iz razloga što je navedenim licima uvedena opšta zabrana kretanja.

IZVOR:https://euprava.gov.rs/

Ostavite odgovor

Top