Ви сте овде
Насловна > Шумадија > EKSLUZIVNO:UKIDAJU SE SAOBRAĆAJNI KRACI KROZ TOPOLU

EKSLUZIVNO:UKIDAJU SE SAOBRAĆAJNI KRACI KROZ TOPOLU

Narodni poslanik Dragan Jovanović je na svom FB profilu saopštio sledeće:

“Dragi prijatelji,

Javno sam obećao da ću uložiti sav svoj politički autoritet da pomognem meštanima sela u opštini Topola kroz koja prolazi deonica brze saobraćajnice “Vozd Karađorđe”. Bilo je veoma radno prethodnih mesec dana. Danas (ponedeljak), 22. aprila, mogu objaviti da su nadležni (Agencija za prostorno planiranje i Ministarstvo saobraćaja), kojima sam, sa mojim saradnicima i meštanima, uputio primedbe na krak brze saobraćajnice “Vozd Karađorđe”, a odnosi se pre svega na trasu od 25 km Zagorica – Svetlić, PRIHVATILI naše primedbe. Ukida se cela deonica Zagorica – Svetlić i njen nastavak ka Kragujevcu, odnosno deonica Svetlić – Kragujevac.

Samim tim, ukida se i deonica preko Ljubešela i svi meštani koji su bili uznemireni mogu mirno da spavaju. Dogovor sa ministrom Vesnićem je da širimo postojeće saobraćajnice između Topole i Kragujevca, a tu pre svega mislim na regionalni put R-215 od tzv. “Japanske” ka Donjoj Trnavi i Raci, kao i lokalni put od Pokozice ka Jarušicama. Prihvaćene su određene korekcije i kroz Zagoricu, Belosavce, Jelenac i Kloku na osnovnoj trasi brze saobraćajnice “Vozd Karađorđe”. Ovim izmenama, u rukama meštana, će ostati više od 300 hektara zemljišta i šuma. Meštani varoši Topole će moći da se uključe na brzu saobraćajnicu na kružnom toku “Belosavci”, zatim u Zagorici i u Bašinu. Kružni tok “Belosavci” nalaziće se između sela Belosavci i Beljevac.

Zahvaljujem se još jednom ministru Vesniću i njegovom timu na razumevanju. Bili su ovo veoma teški dani, ali smo zajedničkim naporom, argumentima i ogromnim trudom uspeli da nađemo najbolja rešenja i da bukvalno nijedno jedino domaćinstvo ne bude ugroženo na teritoriji opštine Topola. Ministar je prihvatio i korekcije na teritoriji Mladenovca i tzv. “industrijska zona” neće biti ugrožena ni na koji način.

Vreme ispred nas će doneti određena preprojektovanja. Kao narodni poslanik i član Odbora za saobraćaj, mogu najaviti da će prva deonica brze saobraćajnice “Vozd Karađorđe” od Lazarevca ka Aranđelovcu početi da se gradi 2025. godine i plan je da bude završena 2027. godine do petlje Orašac. Nakon toga se paralelno gradi trasa ka Kopljarima i Belosavcima kao i krak ka Malom Požarevcu. Hvala. Tabla sa mapom brze saobraćajnice “Vozd Karađorđe”, koja se nalazi u kabinetu ministra Vesnića.”

 

foto:P.F

Ostavite odgovor

Top