Ви сте овде
Насловна > Друштво > Aranđelovac – Povećanje broja turista potvrđuje rast turističke atraktivnosti

Aranđelovac – Povećanje broja turista potvrđuje rast turističke atraktivnosti

Opština Aranđelovac, sa svojom prepoznatljivom Bukovičkom banjom, nastavlja da privlači pažnju turista iz godine u godinu. Uz bogatu turističku ponudu i sve atraktivnije sadržaje, ovi lokaliteti postaju sve popularniji među posetiocima, što se potvrđuje i statističkim podacima o broju prenoćišta.

Prema nedavnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, 2023. godine zabeležen je impresivan rast od čak 47,5% u odnosu na prethodnu godinu. Ovaj trend rasta očekuje se da se nastavi i u 2024. godini, s obzirom na kontinuirani porast interesovanja za ovu destinaciju.

Jedan od ključnih faktora koji doprinosi ovom pozitivnom trendu su vaučeri za odmor koje su uveli Vlada Republike Srbije i Ministarstvo turizma i omladine. Ovi vaučeri su postali izuzetno traženi, a interesovanje za njihovu upotrebu u Bukovičkoj banji dodatno je istaklo atraktivnost ovog turističkog mesta.

Opština Aranđelovac i Bukovička banja su posebno ponosni na ovaj uspeh, koji je rezultat kontinuiranih napora u unapređenju turističke infrastrukture, razvoju novih sadržaja i promociji destinacije.

Sa sve većim brojem turista koji posećuju ove predele, očekuje se dalji razvoj turizma, kao i dodatno oživljavanje lokalne ekonomije. Aranđelovac i Bukovička banja nastavljaju da privlače pažnju svojom izuzetnom ponudom, pružajući posetiocima nezaboravno iskustvo i bogatstvo prirodnih lepota i kulturnog nasleđa.

 

tekst:Peđa Filipović

Ostavite odgovor

Top