Ви сте овде
Насловна > Дечија маштаоница > X JUBILARNA DODELA NAGRADA DRUŠTVA UČITELJA

X JUBILARNA DODELA NAGRADA DRUŠTVA UČITELJA

U sali kulturnog cenra Društvo učitelja Topole proslavilo je desetu jubilarnu dodelu nagrada za literarni i likovni konkurs, događaj koji je konkursom privukao preko 300 đaka iz svih delova Srbije. Manifestacija, koja je održana u prisustvu brojnih gostiju, slavila je kreativnost i umetničke talente mladih, pružajući im priliku da predstave svoje radove i budu nagrađeni za svoj trud.

Program je bio bogat i raznovrstan, obuhvatajući muziku, ples i dramu. Učesnici iz Muzičke škole Petar Ilić, uključujući Nevenu Sofronijević, Goranu Tenžeru,  Ivonu Vučićević,Anu Dikić i Dušana Sremčevića, oduševili su publiku svojim muzičkim nastupima. Posebno je zapažen bio nastup Natalije Nikolić, pobednice međunarodnog festivala “Angel Voice”, koja je svojim glasom osvojila srca prisutnih.

Plesačka umeća je prikazala Nađa Dukić, stalna članica tima “Topola u ritmu Evrope”.

Svoju pesmu recitovala je Mia Todorović, a zatim svoj recitatorski nastup su imali Magdalena Karić koja je da podsetimo višestruko nagrađivana na takmičenjima širom Srbije i Natalija Sofronijević.

U muzićkom delu nastupio je i etno duet Jelena Đurić i Teodora Milanović.

Monodrama “Kako sam postao čovek” dodala je dramski element programu, pružajući publici razmišljanje o ljudskom iskustvu.Glumac Fuad Tabudžić pobrao je aplauze i simpatije publike.

Nakon umetničkog dela programa, usledila je ceremonija dodele nagrada. Jelena Ivković i Fuad Tabudžić uručili su zahvalnice i poklone pobednicima i nagrađenima na konkursu, naglašavajući značaj ovakvih događaja za razvoj umetničkih talenata kod mladih.

Predsednica Društva učitelja Topole, Jasna Vuković, izrazila je zahvalnost svim učesnicima programa, mentorima i, naravno, talentovanoj deci koja su učinila ovu manifestaciju posebnom. “Ovaj događaj je svedočanstvo bogatstva kreativnosti naših mladih i njihove sposobnosti da kroz umetnost izraze svoje misli i osećanja. Zahvaljujem se svima koji su doprineli da ovaj jubilej bude tako uspešan”, izjavila je Vuković za našu medijsku kuću.

Deseti jubilarni literarni i likovni konkurs u Topoli nije samo proslava umetnosti, već i pokazatelj značaja podrške mladim talentima. Kroz ovakve manifestacije, mladi umetnici dobijaju platformu da pokažu svoje veštine i motivaciju da nastave da razvijaju svoje talente. Ovaj događaj ostaje inspiracija za buduće generacije kreativnih umova.

tekst:Peđa Filipović

foto:DUT

Ostavite odgovor

Top