Ви сте овде
Насловна > CORONA - COVID 19 > VRTIĆI PONOVO RADE,REAKCIJE GRAĐANA I NOVI KORONA PROSEK

VRTIĆI PONOVO RADE,REAKCIJE GRAĐANA I NOVI KORONA PROSEK

Predškolci sutra nastavljaju sa nastavom
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja – Školska uprava Kragujevac nije dala saglasnost na Preporuku Štaba za vanredne situacije opštine Topola o dvonedeljnom prelasku na rad na daljinu Predškolske ustanove “Sofija Ristić” u Topoli.
To zapravo znači da se van snage stavlja Rešenje Opštine Topola kojim je, s obzirom na epidemiološku situaciju, PU “Sofija Ristić” trebala od 11. do 24. marta da pređe na dvonedeljnu nastavu na daljinu.
Shodno tome rad Predškolske ustanove nastaviće se sutra – u petak 12. marta 2021. godine.Stoji u saopštenju.

—————————————————————————————————————————————————————–

Desetine roditelja . sugrađanki i sugrađana kontaktirali su našu medijsku kuću poslednjih dana, zabrinuti zbog činjenice da je velik procenat dece bolestan, da su njihovi ukućani pozitivni na virus Covid 19, kao i da ne mali broj nastavnog osoblja je pozitivno na virus. Pozivi i poruke koju smo dobijali odnosile su se da li imamo informaciju da li će i osnovna škola poput predškolske ustanove,, a nakon poništenja preporuke Štaba za vanredne situacije iz Topole od strane Školske uprave iz Kragujevca,  su nam slali poruke u kojima su iskazali svoje razočarenje.

Prenosimo vam u izvornom obliku neke od mnogobrojih poruka:

Marija : “Kakva je ovo igranka i nas i dece, čas ovako čas onako, sramota šta nam rade ti iz Kragujevca”

Zoran:”U odelenju gde ide moj sin četvoro dece je bolesno i dva nastavnika, najbolje da se sva deca razbole kako bi ta uprava reagovala”.

Jelena: “Ja moju decu ne vodim u vrtić a gospoda iz Kragujevca neka lepo dodju u vrtić da čuvaju našu decu, a i kad je bilo koju ustanovu iz Kragujevca zanimala Topola osim da nas kažnjavaju njihove inspekcije”.

Sanja: “Molim Vas napišite tamo svima ovima da su neozbiljni, pa mi se polomismo da se organizujemo što deca ne idu u vrtić jer mnogi od nas rade, gledamo da sačuvamo i sebe i decu, pola komšiluka bolesno imaju temperature danima 39, a neko glumi da je sve redovno. Hajde svi da se porazboljevamo pa ko pretekne, a tad neka oni brinu o deci.”

Saša:”Sad pročitah na FB da je bilo 70 pregleda u toku dana i da je od četvoro dece jedan pozitivan, e sad dal je ukupno jedan ili na 4 pregledana deteta jedan nisu napisali.”

Jovan:”Od kad školska uprava ima veće znanje od lekara i medicinskog osoblja, sram ih bilo oni bolje znaju kako je u našem dvorištu od nas samih.”

Nataša:”Sestra mi je iz Belosavaca i kaže tamo ogroman broj dece i nastavnika bolesno, priča se o cifri od oko 150 dece na nivou ove naše male opštine, od komšija dete ima danima temperaturu i sve ostale tegobe kao i svi oni u kući.Meni nema ko da čuva dete pa mi odgovara da radi vrtić, jer radim.”

—————————————————————————————————————————————————————–

Intitut za javno zdravlje Kragujevac 11.03.2020. godine do 20 časova Topola:

-Novozaraženih: 17

-Kućna izolacija:182

-Otpušteno  iz KC Kragujevac: 1

-Ukupan broj zaraženih od početka epidemije:1561

Sutra že se održati sednica Kriznog štaba, a kakve nas mere očekuju saznaćemo u popodnevnim satima.

Ostavite odgovor

Top