Ви сте овде
Насловна > Друштво > Uspeh pionira Karađorđa: Srebrna medalja nakon 29 godina (foto)

Uspeh pionira Karađorđa: Srebrna medalja nakon 29 godina (foto)

Zrenjanin, 19. maj 2024.

Pionirska ekipa odbojkaša Karađorđa iz Topole postigla je izvanredan uspeh na Finalnom turniru prvenstva Srbije za 2024. godinu, osvojivši srebrnu medalju nakon poraza u finalu od Proletera iz Zrenjanina sa 3:0. Rezultat po setovima bio je 29:27, 25:18 i 25:16, a meč je trajao ukupno 72 minuta.

Iako su ostali bez titule, ovaj rezultat predstavlja veliki uspeh za Karađorđe, koji je po prvi put od 1995. godine osvojio medalju na pionirskom prvenstvu. “Čestitamo Proleteru na zasluženoj pobedi i sjajnoj organizaciji turnira. Ovo je veliki uspeh za naše mlađe kategorije i pokazatelj da smo na pravom putu,” izjavio je predstavnik kluba iz Topole.

Individualna Priznanja

Uspeh Karađorđa je dodatno potvrđen izborom njihovih igrača u idealni tim prvenstva. Novak Radojčin je proglašen za najboljeg tehničara turnira, dok su Saša Radovanović i Kosta Matić ušli u idealnu postavu kao primač i bloker. Ovi mladi talenti su se istakli tokom celog turnira, demonstrirajući visok nivo igre i sportski duh.

               ( foto izvor:https://www.ossrb.org)

U finalu, Proleter iz Zrenjanina pokazao je superiornu igru, ali je Karađorđe pružio snažan otpor, naročito u prvom setu koji je završen rezultatom 29:27. U meču za treće mesto, Crvena zvezda iz Beograda nadigrala je Crnjanski sa 3:0, po setovima 25:19, 25:12 i 25:19, meč je trajao 70 minuta.

U meču za treće mesto: Crvena zvezda (Beograd) poebila je  ekipu Crnjanski (Beograd) 3:0 (25:19, 25:12, 25:19)

Osvajanje srebrne medalje je veliki podvig za Karađorđe, koji je pokazao da ima talentovanu generaciju igrača i svetlu budućnost pred sobom.

Svečani Doček za Srebrne Odbojkaše Karađorđa

Srebrnim odbojkašima Karađorđa priređen je srdačan doček ispred prostorija kluba u zanatskom centru u Topoli. Na platou su ih dočekale odbojkašice i odbojkaši drugih selekcija kluba, roditelji, nastavnici iz Osnovne škole Karađorđe, profesori Srednje škole Kralj Petar Prvi, kao i brojne građanke i građani Topole.

Ovaj doček je organizovan kako bi se proslavio njihov izvanredan uspeh i osvajanje srebrne medalje na prvenstvu Srbije. Atmosfera je bila ispunjena ponosom, osmesima i veseljem, a okupljeni su pružili veliku podršku mladim sportistima koji su svojim trudom i zalaganjem postigli veliki rezultat.

Naša medijska kuća, pridružuje se čestitkama i ponosno ističe izuzetan uspeh odbojkaša Karađorđa. Vaša srebrna medalja nije samo dokaz vašeg talenta i truda, već i inspiracija za sve mlade sportiste u našoj opštini. Nastavite da nižete uspehe i ponosno predstavljate Topolu!

 

tekst:Peđa Filipović

foto:Radiša Manojlović

Ostavite odgovor

Top