Ви сте овде
Насловна > CORONA - COVID 19 > U kragujevačkom Kliničkom centru na lečenju 57 pacijenata zaraženih Korona virusom, do sada izlečeno SEDAM osoba

U kragujevačkom Kliničkom centru na lečenju 57 pacijenata zaraženih Korona virusom, do sada izlečeno SEDAM osoba

U kragujevačkom Kliničkom centru trenutno se leči 57 pacijenata pozitivnih na Korona virus, a od toga njih 10 je na respiratoru. To su potvrdili za InfoKG u Kliničkom centru Kragujevac i napomenuli da su to pacijenti iz šest okruga kojima pružaju zdravstvenu zaštitu. Naglašavaju da je od početka pandemije Korona virusa do danas u ovoj zdravstvenoj ustanovi izlečeno 7 pacijenata, a preminulo je njih petoro.

Kada je reč o izlečenima, u Kliničkom centru Kragujevac kažu da su oni dva puta testirani na virus COVID-19 i da su oba puta rezultati bili negativni, pa su nakon toga pušteni na kućni oporavak. U ovoj zdravstvenoj ustanovi kažu i da je prosek godina preminulih usled infekcije Korona vrisom iznad 60, kao i da su svi oni imali pridružene bolesti.

Inače, u Srbiji su u protekla 24 časa preminula četiri muškarca zaražena Korona virusom, a registrovano je 219 novoobolelih. To znači da je do sada u našoj zemlji registrovano ukupno 2.666 građana zaraženih Korona virusom, a preminulo je 65 osoba, tačanije 48 muškaraca i 17 žena, čiji je prosek godina 64,6.

vest preuzeta sa:https://www.infokg.rs

Ostavite odgovor

Top