Vi ste ovde
Naslovna > CORONA - COVID 19 > U KC Kragujevac šestoro pozitivno na kovid 19, od čega je dvoje na bolničkom lečenju-Lekare napao muškarac

U KC Kragujevac šestoro pozitivno na kovid 19, od čega je dvoje na bolničkom lečenju-Lekare napao muškarac

10.04.2020.

Šestoro zaposlenih u Kliničkom centru u Kragujevcu pozitivno je na korona virus, a njihovo zdravstveno stanje je stabilno, rekao je direktor KC Kragujevac Predrag Sazdanović.

On je u, u emisiji Televizije Kragujevac, rekao da je dvoje od njih hospitalizovano ali su sa lakšim simptomima bolesti, dok je četvoro zaraženih u kućnoj izolaciji.

Sazdanović je rekao da se u KC koji ima 2.505 radnika, više od 300 zaposlenih „bavi“ na indirektan ili direktan način virusom korona.

U KC Kragujevac je hospitalizovano ukupno 60 pacijenata pozitivnih na korona virus, od čega je 11 je na respiratoru.

U protekle tri nedelje bilo je ukupno pet preminulih, čija je prosečna starost bila oko 60 godina, i svi su imali pridružene bolesti – šećerna bolest, srčana slabost, slabost bubrega ili jetre i dr.

U tom periodu bilo je i osam pacijenata koji su kao izlečeni otpušteni kući.

Sazdanović je rekao da Klinički centar Kragujevac ima u dva korona centra 52 mesta za intenzivnu negu pacijenta sa kovidom 19 u natežem stanju.

Obezbeđeno je i 200 mesta za ostale pacijente sa korona virusom u raznim stadijumima bolesti i to u četiri objekta – Infektivna klinika, Klinika za psihijatriju, Klinika za pulmologiju i Klinika za rehabilitaciju.

U Kragujevačkom kliničkom centru muškarac (45) je prvo verbalno napao lekare, pa razbio staklo na kutiji za protivpožarni aparat

Incident se dogodio tokom policijskog časa prenosi portal https://www.ikragujevac.com

Policija je reagovala i protiv njega su podnete dve krivične prijave, prva je zbog kršenja policijskog časa, a druga zbog pretnji medicinskom osoblju.

Ostavite odgovor

Top