Ви сте овде
Насловна > Poezija > U gimnaziji “Miloš Savković” obeležen Svetski dan poezije

U gimnaziji “Miloš Savković” obeležen Svetski dan poezije

 

Aranđelovac, 22. mart 2024. – Centar za kulturu u Aranđelovcu  u saradnji sa Gimnazijom Miloš Savković obeležio je Svetski dan poezije, sa namerom da se osveži tradicija usmenog izvođenja poezije i podstakne interesovanje za čitanje, pisanje i govor.

U prostorijama Gimnazije Miloš Savković, učenici su imali priliku da podele omiljene stihove i tako doprinesu atmosferi poštovanja prema poeziji. Nakon njih, prisutnima se obratio poznati dramski umetnik Aleksandar Dunić, koji je istakao važnost poezije i književnosti u duhovnom razvoju pojedinca.

Dunić je naglasio da poezija, kao i književnost uopšte, imaju značajan uticaj na čovekovu duhovnost, te da je njihova osnovna uloga da humanizuju čoveka i unaprede njegovo moralno biće. Njegove reči su podstakle prisutne da razmišljaju o dubokom značaju poezije u našim životima, kao i o njenoj sposobnosti da nas inspiriše, ohrabri i podstakne na introspekciju.

Ovo obeležavanje Svetskog dana poezije predstavlja važan korak ka oživljavanju interesovanja za književnost i umetnost među mladima, kao i podsticaj za dalje promovisanje kulture čitanja i izražavanja kroz poeziju.

Centar za kulturu i Gimnazija Miloš Savković pozivaju sve zainteresovane da se pridruže ovakvim događajima i da zajedno nastave da neguju ljubav prema poeziji i književnosti, kao neiscrpnom izvoru inspiracije i duhovnog obogaćenja.

 

tekst:P.F

Ostavite odgovor

Top