Ви сте овде
Насловна > Дечија маштаоница > RAZIGRANA FARMA EME STELJIĆ

RAZIGRANA FARMA EME STELJIĆ

“Razigrana farma” mastera marketinga Eme Steljić je naziv knjige namenjene deci i roditeljima.Kroz dvanaest pesama ukrašenih ilustracijama, pesnikinja nas vraća u detinjstvo opisujući svakodnevnicu u sveta mališana kroz šalu gde su u glavnim ulogama životinje.

Da li si kao mala upoznala glavne junake tvojih pesama i gde?

Ema:Jesam naravno, kod bake i deke na selu gde sam imala prilike da se igram sa njima.Imala sam svoje omiljeno pile koje je spavalo sa mnom pored kreveta u kutiji. A tu je bio i zeka koga smo brat i ja bezuslovno pokušavali da uhvatimo.Selo je Glušci nedaleko od Sremske Mitrovice.

Šta je bila glavna inspiracija?

Ema:Moj sin Vuk kome sam “sklapala rime” od prvog dana.Pa sam imajući u glavi baš tu farmu na kojoj sam provodila odmore i raspuste, sklapala razne priče i sve su vezane za životinje.Vuk je u februaru napunio 4 godine, on je tačno do promocije koja se održala nedavno došao do stadijuma da je mogao da shvati da mama ima promociju i da je napisala knjigu, pa je mogao svesno i sa pažnjom da sve isprati, iskreno to mi je baš značilo jer je knjiga kako i piše u njoj posvećena njemu.Nestvarno je šta sve ljubav prema deci može da probudi u roditelju.

Ko je izdavač, koliki je tiraž i ko je radio ilustracije?

Ema:Milica Raičković koja me je toliko razumela da je to fantastično. Pritom mi se do promocje nikad uživo nismo videle, što zbog korone, obaveza. Ali to je nije sprečilo da odradi fantastičan posao.Izdavač je moja firma koju sam osnovala kako bih mogla kao pravno lice da sarađujem sa svima. Tiraž je 500 komada.

Da li to znači da planiraš da nastaviš izdavačku delatnost?

Ema:Da, nadam se da je ovo samo prva u nizu knjiga.

Pesme u slikama odnosno slike u pesmama kome su namenjene?

Ema: Tako je, jer ilustracija baš doslovno prati radnju svake pesme. Namenjena je za decu od neke 3 godine, od kad dete može samo da drži knjigu, lista i gleda ilustracije dok mu neko čita, pa do neke 10-11 godine kad dete samo čita a i dalje ga zanimaju teme kojima se knjiga bavi su: zašto treba pomoći drugu u nevolji, zajedno smo jači, zašto je skoro uvek pametno slušati roditelje, hrabrost kao vrlina…

Jedno od junaka u ovoj knjizi je i pile koje sanja, o čemu ono sanja?

Ema:Pile sanja o tome kako je poraslo, najveće je u odnosu na sve životinje sa farme i sad je glavno. Niko više ne seme da ga dira, ni mačka što ga stalno juri, ni ovce koje ga zadirkuju, niko. U realnom svetu se može povezati sa malom ili mladjom decom koje uvek stariji zadirkuju.

Svoju promociju Ema je planirala da održi i u Karađorđevoj prestonici i ostalim gradovima širom Srbije.Ovo je njen prvi intervju a uz zahvalnost želimo joj puno izdanja, tiraža i osmeha na licu čitateljki i čitalaca.

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Top