Vi ste ovde
Naslovna > Društvo > PROTEST RAČUNOVOĐA MINISTARSTVU FINANSIJA

PROTEST RAČUNOVOĐA MINISTARSTVU FINANSIJA

Zbog nefunkcionisanja Posebnog informacionog sistema Agencije za privredne registre, putem koga se dostavljaju finansijski izveštaji za 2020.godinu, reagovala su udruženja, regionalne privredne komore, privrednici i preduzetnici.

Naime kontinuirano od samog uvođenja informativnog sistema samo funkcionisanje ove aplikacije zadaje velike probleme. Dopise Ministarstvu finansija Republike Srbije poslali su iz Regionalne privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga-RPK Užice, Udruženje Računovodsvena komora Srbije i URIKS.

Prenosimo u celosti oba dopisa.

Molba RKS:

Zahtev URIKS-a:

Svoja negodovanja i protest na društvenim mrežama u grupama koje okupljaju računovođe, privrednike i preduzetnike, iskazalo je na stotine pojedinaca.

7 misao za “PROTEST RAČUNOVOĐA MINISTARSTVU FINANSIJA

  1. Dozvolite produzenje roka, jer problem je u predaji gde je stvarno potrebno puno vremena u komunikacija sa APR.
    Nije problem u knjigovodjama koji svaki rok ispune vec u tehnici.

  2. Podržavam produženje roka nikad nije bilo ovakvih probela oko predaje aplikacija APRa ne radi danima. Nemoguće je pristupiti.

  3. Problem je i u tehnici, a i to što je epidemija, kao da smo mi knjigovodje imune na Coronu. Mnoge agencije nisu radile, a nekih i nema više medju nama.

  4. Kako tehnika vrlo brzo napreduje, pokusavam da pratim razvoj informatike u delu koji se odnosi na nacin dostavljanja fin.izvestaja i poreskih prijava, ali sam uvek prilicno nesigurna zbog moje informaticke nepismenosti i ne mogu sa sigurnoscu da kazem da li je zbog neznanja ili sistema, ali imam poteskoce pri slanju. Razumljivo je da se sve razvija i unapredjuje, pa i ovaj nacin dostavljanja izvestaja, koji je nama knjigovodjama prilicno olaksao posao, samo je neprimereno da se programska resenja menjaju i dogradjuju u jeku predaje izvestaja. Zelim kolegama knjigovodjama da blagovremeno zavrse svoje obaveze. Pozdrav

  5. Kada su fi ne radi apr kada je pdv ne rade e porezi. Apsolutno ni jedan sajt ne radi kada treba. Stalno sedimo do ponoci za pdv ,po celu noc za zavrsne,pa i mi knjigovodje valjda treba da imamo neki zivot.

Ostavite odgovor

Top