Ви сте овде
Насловна > Друштво > Poseta ambasadora Sirije Topoli: Jačanje veza i saradnje

Poseta ambasadora Sirije Topoli: Jačanje veza i saradnje

Topola, 5. jul 2024. – Ambasador Sirije, njegova ekselencija Muhamed Hadž Ibrahim, sa najbližim saradnicima, posetio je Topolu, gde su ga dočekali narodni poslanik i predsednik Skupštine opštine Topola, Dragan Jovanović, predsednik opštine, Vladimir Radojković, zamenica predsednika opštine, Jelena Jovanović, i zamenik predsednika Skupštine opštine, Vladimir Petrović.

Tokom svog obraćanja, Dragan Jovanović izrazio je zahvalnost Siriji za podršku teritorijalnom integritetu i celovitosti Srbije, posebno ističući značaj sirijske podrške prilikom glasanja za rezoluciju o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama.

Predsednik opštine, Vladimir Radojković, upoznao je goste sa bogatim istorijatom Topole i njenim sličnostima i vezama sa Sirijom, posebno u delu istorije. Radojković je izrazio želju za produbljivanje odnosa sa gradovima u Siriji, predlažući mogućnost pobratimstva između Topole i jednog od sirijskih gradova.

Direktor medijske kuće I FM i preduzeća Svet računovodstva doo, Peđa Filipović, poželeo je dobrodošlicu delegaciji i upoznao ambasadora Ibrahima sa višegodišnjom dobrom saradnjom sa klijentima poreklom iz Sirije. Filipović je istakao da preduzeće Svet računovodstva vodi poslovne knjige za tri privredna subjekta čiji su vlasnici i zaposleni iz Sirije. Takođe, naglasio je da su klijenti iz Topole, na njegovu inicijativu, prikupljali pomoć nakon zemljotresa 6. februara 2023. godine. Ambasador Ibrahim zahvalio je narodu Topole i Srbije na pomoći i solidarnosti.

Njegova ekselencija, ambasador Ibrahim, zahvalio je na srdačnoj dobrodošlici, istakavši da je prvi put posetio Srbiju još u petom razredu osnovne škole. “Presrećan sam što sam ambasador upravo u Srbiji, zemlji koju smatram prkosnom i ponosnom, a koja me svojom lepotom podseća na Siriju,” rekao je ambasador.

Kompletan video izveštaj :

U toku jednodnevne posete, delegacija je obišla kulturno-istorijske objekte, a svoje privredne potencijale prezentovala je vinarija PIK Oplenac. Ova poseta označava početak jače saradnje i učvršćivanja prijateljskih veza između Srbije i Sirije.

tekst i foto:Peđa Filipović

video produkcija:Dejan Petrović

Ostavite odgovor

Top