Ви сте овде
Насловна > Шумадија > Ovako će izgledati Kulturni centar u Topoli

Ovako će izgledati Kulturni centar u Topoli

Arhitektonski biro iz Novog Sada, N-Martin Project, na čelu sa arhitektom Nikolom Martinovićem potpisuje projekat rekonstrukcije i nadogradnje Kulturnog centra u Topoli, koji povezuje elemente lokalne tradicionalne i moderne arhitekture.

Usled manjeg broja kulturnih institucija u Topoli, projektom je predviđeno proširenje postojećih programskih kapaciteta na način da se zadovolji širi spektar kulturnih potreba stanovništva na jednom mestu. Rekonstrukcijom objekta zadržane su postojeće namene a prostori su reorganizovani i prilagođeni aktuelnim i nadolazećim potrebama jednog kulturnog centra.

U okviru objekta nalazi se nekoliko prostora koji su u upotrebi za različite sadržaje. Pozorišna sala na nivou prizemlja je scensko-gledališni prostor koji može da primi 240 gledalaca i koji je, osim za pozorišne predstave, namenjen i za bioskopske projekcije. Pored sale u prizemlju, nadgradnjom objekta stvoreni su uslovi za formiranje još jedne manje sale u nivou drugog sprata koja je kapaciteta 55 mesta i koja se može koristiti za manje projekcije, prezentacije i seminare.

U objektu se takođe nalazi i baletska sala koja se koristi za potrebe kulturno-umetničkog društva i koja ima direktan pristup sa ulice. Pored kulturnih sadržaja, u programskoj strukturi objekta nalaze se prostorije jedinice lokalne samouprave sa lokalima u prizemlju i kancelarijskim prostorijama na prvom spratu.

Faktografija

  • Projekat: N-Martin Project (Nikola Martinović dia, Jelena Plačkov dia, Helena Kukaras dia, Radiša Kostadinović dia)
  • Tipologija: Objekat kulture
  • Klijent: Opština Topola
  • Kvadratura: 2.330m²
  • Lokacija: Topola, Srbija
  • Godina projekta: 2019/20. godina
  • Planirana realizacija: 2021/22. godina
  • Viuzuelizacije: N-Martin Project

 

fotografije i tekst preuzeti sa sajta:https://www.gradnja.rs/kulturni-centar-topola-nikola-martinovic/

 

Ostavite odgovor

Top