Ви сте овде
Насловна > Друштво > Održan sastanak tima za implementaciju Programa ekonomskih mera

Održan sastanak tima za implementaciju Programa ekonomskih mera

Beograd, 6. april 2020.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali održao je danas sastanak Koordinacionog tima za implementaciju Programa ekonomskih mera za smanjivanje negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom COVID-19.

Sastanku u Palati Srbija su prisustvovali guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, državni sekretari Ministarstva privrede Dragan Stevanović i Milun Trivunac, kao i predstavnici Kabineta predsednika Srbije, predsednice Vlade, Privredne komore Srbije i Poreske uprave.

Članovi Koordinacionog tima su na sastanku razmatrali otvorena pitanja kada je reč o sprovođenju Programa ekonomskih mera, kako bi odgovarajući pravni okvir mogao da bude usvojen do kraja ove nedelje, u petak, kako je i najavljeno.

Odmah nakon usvajanja počeće i implementacija ekonomskih mera.

Naredni sastanak je zakazan za sredu, 8. april, kada će predstavnici svih nadležnih institucija, koji su i članovi tima, doneti neophodne odluke kada je reč o preciziranju tog plana.

Program ekonomskih mera će sadržati mere poreske politike, direktnu pomoć privatnom sektoru, mere za očuvanje likvidnosti i direktnu pomoć svim punoletnim građanima, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Na zvaničnom profilu PKS u poslepodnevnim satima 06.04.2020.godine je objavljeno sledeće:

Nakon ove objave, usledile su reakcije u vidu komentara. Izdvajamo sledeće:

– “Srdjan Mitic A da li ce ta pomoc vaziti i za mikro preduzeca gde vlasnik radi sam?”

– “Kiš Janoš hoćete li već jednom prestati da koristite reč kompanije i početi da koristite termine kao što su privredni subjekti, privredna društva, preduzetnici!?”
– “Bojović Paun I ja sam jedan od pausalaca sam uposlen upitanju je krojacka radnja .Nadam se da je to tacno da cemo dobiti obecanu pomoc,jel kod mene je stao totalno posao a neznam kakvo je stanje kod vas….?”

Računovodje danima na društvenim mrežama pokušavaju da odgonetnu šta sadrži Paket mera. Po svemu sudeći odgovore ćemo svi dobiti u Petak 17.aprila, za kada je ministar Siniša Mali najavio da će se objaviti Program ekonomskih mera kroz Uredbu ili Zaključak, odnosno biti objavljen u “Službenom glasniku” .

Ostavite odgovor

Top