Ви сте овде
Насловна > Друштво > OD UTORKA POLICIJSKI ČAS OD 18 ČASOVA, ZANATSKE RADNJE POČINJU SA RADOM

OD UTORKA POLICIJSKI ČAS OD 18 ČASOVA, ZANATSKE RADNJE POČINJU SA RADOM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će od utorka policijski čas počinjati u 18 časova.

Penzioneri će moći od 18.00 do 01.00 čas, tri puta nedeljno, da se prošetaju po pola sata – utorkom, petkom i nedeljom, rekao je Aleksandar Vučić za Pink.

“Penzioneri će od 18.00 do 01.00 imati mogućnost da izaberu svojih pola sata za šetnju. Cilj nam je da izbegnemo da svih 1,5 do 1,7 miliona penzionera bude u isto vreme na ulicama”, objasnio je Vučić dodajući da će ostati dosadašnje pravilo za odlazak u prodavnicu za penzionere.

Za ostale, policijski čas od utorka počinje u 18 časova i traje do pet časova ujutru.
Otvaraju se zanatske radnje

Vučić je najavio da se od utorka otvaraju sve zanatske radnje: vulkanizerske, auto-mehaničarske, hemijsko čišćenje, obućari, krojači, prodavnice automobila, bicikla, tehničke robe i građevinskog materijala.

Očekuje da će druge radnje do 300 metara kvadratnih, biti otvorene 27. aprila, osim onih u tržnim centrima, ukoliko situacija u vezi sa koronavirusom bude dobra.

“Ako krene lošije, povući ćemo mere”, rekao je Vučić.

Kako kaže, ideja je da frizerski saloni, saloni lepote, teretane, budu otvoreni od 4. maja.

Vučić je rekao da se otvaranje hotela, banja, tržnih centara, međugradskog saobraćaja, kao i kontrolisano otvaranje aerodroma, kafića i restorana, planira između 4. i 11. maja.
Građevinari će raditi “punom parom”

Vučić je rekao će građevinari od utorka moći da krenu da rade “punom parom”, i u visokogradnji i u niskogradnji, ističući da u Srbiji ima mnogo projekata.

On je najavio i da će u utorak obići rusko gradilište kod Čortanovaca.

“Krenućemo da radimo punom parom da bismo našim investicijama uspeli da sačuvamo viši nivo BDP nego što je rekao MMF, a MMF je rekao da ćemo da budemo najbolji u Evropi”, rekao je Vučić.

IZVOR RTS

FOTO:ARHIV IFM RADIJA 2015.godina.

Neko je razmišljao o “OD UTORKA POLICIJSKI ČAS OD 18 ČASOVA, ZANATSKE RADNJE POČINJU SA RADOM

Ostavite odgovor

Top