Ви сте овде
Насловна > Poezija > Obeležen Svetski dan porodice

Obeležen Svetski dan porodice

Međunarodni dan porodice, koji se širom sveta obeležava 15. maja, svečano je proslavljen u Topoli zahvaljujući organizaciji Udruženja stručnjaka za podršku deci i mladima “Logos T”, Kulturnog centra Topola, kao i profesora srpskog jezika i likovne kulture iz osnovnih škola Topole, Donje Šatornje i Belosavaca. Ovaj značajan događaj okupio je decu, roditelje, mlade, stručne radnike i sugrađane, pružajući im priliku da zajedno proslave važnost porodice.

Na svečanosti su dve komisije, sastavljene od stručnjaka, odabrale najuspešnije literarne i likovne radove. Svi likovni radovi pristigli na konkurs bili su izloženi u prostoru gde je održana ceremonija dodele nagrada, koja je bila upotpunjena osmišljenim scensko-muzičkim programom.

U drugom delu programa, o značaju porodice i očuvanju porodičnih vrednosti govorili su biološki roditelji, hraniteljica i usvojitelj. Njihova iskustva i priče naglasile su važnost osnaživanja porodice kao osnovne ćelije društva iz svih aspekata. Funkcionalna porodica je temelj za adekvatnu podršku pojedincu i za stvaranje zdravog društva.

Program su obogatile nastupi Natalije Nikolić, mlade talentovane pevačice, i Jelene Tanasijević, pesnikinje. Njihovi nastupi dodatno su doprineli svečanoj atmosferi i uveličali ovaj poseban događaj.

Obeležavanje Međunarodnog dana porodice u Topoli pokazalo je koliko je važno podržavati i jačati porodicu, kao i slaviti njene vrednosti kroz zajedničke aktivnosti i kreativne izraze.

tekst:P.F

Ostavite odgovor

Top