Ви сте овде
Насловна > Друштво > Novo vozilo za Vatrogasno-spasilačku jedinicu u Topoli (foto i vide)

Novo vozilo za Vatrogasno-spasilačku jedinicu u Topoli (foto i vide)

Topola, 13. april 2024.

U subotu 13.aprila je Vatrogasno-spasilačka jedinica u Topoli dobila je značajno pojačanje u vidu novog vatrogasnog vozila, marke MAZ, kapaciteta oko 4000 litara, koje je stiglo kao velikodušna donacija Srpsko-ruskog humanitarnog centra iz Niša. U sklopu svečanosti, predsednik opštine Topola Vladimir Radojković srdačno je primio visoku delegaciju iz Ruske federacije i  sektora za vanredne situacije koju je predvodio pukovnik policije Zoran Kočović, načelnik Uprave za vanredne situacije.

Tokom posete, gospodin Oleg Kuznjecov, direktor departmana za međunarodnu saradnju Ministarstva za vanredne situacije Ruske federacije, istakao je značaj ovog događaja kao i dalje perspektive saradnje između Srbije i Rusije, uključujući i planove za buduće isporuke opreme.

Ovaj gest donacije novog vozila ne samo što će unaprediti operativne sposobnosti Vatrogasno-spasilačke jedinice u Topoli, već takođe predstavlja konkretan primer prijateljskih veza i saradnje između dve zemlje. Detalje ove značajne posete i primopredaje vatrogasnog vozila možete videti na našem video snimku:

 

video:Dejan Petrović

foto i tekst:Peđa Filipović

Ostavite odgovor

Top