Ви сте овде
Насловна > Друштво > “Noć Lazareva” u KC u Topoli

“Noć Lazareva” u KC u Topoli

Kulturni centar u Topoli sa ponosom predstavlja  pozorišnu predstavu „Noć Lazareva“, koja će se održati 05. juna u 19 časova. Ova izuzetna psihološka drama, po tekstu Vladimira Đorđevića i u režiji Milića Jovanovića, istražuje složenost noći pred Kosovski boj kroz prizmu straha, nedoumica i borbe Lazara Hrebeljanovića.

Predstava „Noć Lazareva“ detaljno prikazuje unutrašnje sukobe sa kojima se suočava Lazar uoči sudbonosne bitke. Ova psihološka drama ne samo da preispituje istorijski kontekst i poznate legende, već i nastoji da odgovori na pitanje šta se dešava u Lazarevoj svesti u trenucima kada mora doneti najvažniju odluku u svom životu.

U predstavi igraju:
– Predrag Jovanović
– Aleksandar Jelenić
– Vujašin Vujičić

Poseban doprinos atmosferi daje pojac, čije crkveno pojanje nekoliko puta tokom predstave stvara jedinstveni ugođaj i naglašava sukob između ovozemaljskog i nebeskog carstva.

Predstava je pripremljena u produkciji Udruženja za negovanje kulture “Amvon”. Kostimi, kreacija umetnice Ane Kolbjanove, dodatno oživljavaju istorijski trenutak i doprinose verodostojnosti predstave.

Fotografije koje je napravio Nenad Jakovljević dokumentuju ovaj izuzetan projekat i pružaju publici vizuelni uvod u dramu koja ih očekuje.

Ne propustite ovu priliku da doživite spektakularnu pretstavu „Noć Lazareva“. Ulaznice su dostupne na biletarnici Kulturnog centra u Topoli. Pridružite nam se 05. juna u 19 časova i postanite deo večeri koja obećava da će ostaviti snažan utisak na sve posetioce.

 

tekst:P.F

foto:Nenad Jakovljević

Ostavite odgovor

Top