Ви сте овде
Насловна > Друштво > “Ništa nije smešno”-Domanovićevi dani 2022 (video i foto)

“Ništa nije smešno”-Domanovićevi dani 2022 (video i foto)

U rodnoj kući oca satire Radoja Domanovića, u sredu 18.08.2022.godine, svečano su otvoreni II po redu “Domanovićevi dani”.

Ispred obnovljene kuće našeg Radoja, okupljenoj publici prvi se obratio narodni poslanik Dragan Jovanović. Organizatori su se pobrinuli da i ove godine program bude prilagođen liku i delu Domanovića, pa je u predvečerje održana promocija knjige Bojana Ljubenovića “Ništa nije smešno”. Od 50 priča autor je zadovoljnoj nasmejanoj publici pročitao 4.

Među sedamdeset prisutnih bili su gošće i gosti iz Ovsišta, Topole, Knića, Beograda, a za domaćinsku atmosferu pobrinulo se Udruženja žena Oplenac, koje je i ove godine pripremilo posluženje. U prostorijama Domanovićeve rodne kuće organizovana je i izložba rukotvorina, suvenira i tradicionalnih proizvoda vrednih žena.

Prema rečima Snežane Marinković predsednice udruženja, za “Domanovićeve dane” postoji veliko interesovanje satiričara iz svih delova ne samo Srbije nego i regiona, pa se za naredne godine shodno budžetu planiraju i konkursi.

Večeras o delima Radoja Domanovića  od 19 časova će govoriti Jovana Milovančević doktorand na Filološkom fakultetu i novinarka radio Beograda.

Za petak 19.08.2022. u 19 časova planirana je tribina:Radoje Domanović i satira danas u kojoj su učešće uzeli:

-Vladimir Jokić, novinar i kolumnista u listu Danas,

-Zoran Nikolić, novinar radio Beograda,

-Željko Jovanović satiričar,

-Milan Simić, aforističar,

-Milan Milosavljević, glumac, član Pozorišta na Terazijama.

Nosilac projekta je udruženje žena Oplenac a njeni parter turistička oganizacija Oplenac. Saradnici na projektu su MZ Ovsište, Biblioteka Radoje Domanović, KC Zopola, Udruženje “Festival Duodrame” Topola.

Sve priloge i sa ovog događaja će emitovati naše prijateljske medijske kuće a na ovom linku možete pogledati deo atmosfere sa otvaranja: https://www.youtube.com/watch?v=1r9SO8ar8kQ

Ostavite odgovor

Top