Ви сте овде
Насловна > Дечија маштаоница > Mladi glumci oduševili publiku u Topoli (foto i video)

Mladi glumci oduševili publiku u Topoli (foto i video)

U prepunoj sali Kulturnog centra u Topoli 17.05.2024.godine , talentovane glumice i glumci dramske sekcije Osnovne škole “Karađorđe” odigrali su predstavu “Kad se veštica zaljubi”.

Uloge su tumačili: Cica – Nikolina Blagojević, princ – Jovan Ilić, Vila – Nina Jokić, Baka Staka – Natalija Savković, Kraljica – Mia Aleksandrović, gusar – Mateja Maslovarić, devojčica – Tara Milojević. Predstava je izvedena po tekstu Mire Stanišev, uz mentorstvo Zorke Stanojević Antić. Za scenografiju i izgled plakata se pobrinula Nada Stevanović, sufler je bila Danica Jovanović, inspicijent Emilija Manojlović, a za muziku Milica Arsić.

Podršku su pružili Kulturni centar Topola, KUD “Oplenac” Topola, Unija prosvetnih radnika Srbije OŠ Karađorđe, Mikileaks web development, dok je za video podršku bio zadužen Nenad Jakovljević. Medijsku podršku su pružili foto i video produkcija medijske kuće I FM i gradski portal. Na inicijativu glavnog i odgovornog urednika naše medijske kuće, ovi mladi perspektivni glumci i glumice prihvatili su da budu deo omladinskog i dečijeg programa, gde će svoj talenat prezentovati kroz radio drame koje će emitovati naš IFM RADIO.

Predstava je imala dobrotvorni karakter – ulaz se nije plaćao, već su posetioci davali svoje priloge nakon predstave, čija su sredstva namenjena kupovini neophodnih sredstava za rad i funkcionisanje dramske sekcije, a planiran je i odlazak u neko od beogradskih pozorišta. Prikupljeno je 50,500 dinara. Ovaj događaj je privukao veliku pažnju lokalne zajednice, pružajući mladim umetnicima priliku da pokažu svoj talenat i trud, oduševivši prisutne svojom originalnošću i izvedbom.

tekst i foto:Peđa Filipović

video:Dejan Petrović

Neko je razmišljao o “Mladi glumci oduševili publiku u Topoli (foto i video)

Ostavite odgovor

Top