Ви сте овде
Насловна > Друштво > MEMORIJALNI TURNIR DRAGOSLAV SPASIĆ SPALE 2022. (video+foto)

MEMORIJALNI TURNIR DRAGOSLAV SPASIĆ SPALE 2022. (video+foto)

Na terenu FK Karađorđe u Topoli u nedelju 21.08.2022.godine, održan je II po redu Memorijalni turnir u ženskom fudbalu posvećen sportskom radniku i snimatelju Dragoslavu Spasiću, koji je preminuo 2020.godine.

Na turniru su se takmičile 4 ekipe. Po hladnom i u momentima kišovitom vremenu utakmicama je prisustvovalo pedesetak ljubitelja sporta.

Treba napomenuti i to da su pomoćne sudije bili devojčice i dečaci koji pohađaju školu za fudbalske sudije iz Topole, a njima su ovo bile prve zvanične utakmice u kojima su bili direktni akteri.

Pobednicama i učesnicama turnira dodeljeni su pehari, a nakon utakmica koje su odigrane po bod sistemu redosled je ovakav:

I mesto: ŽFK Heroj iz Beograda 7 bodova

II mesto ŽFK Kraljica Marija iz Vrnjačke Banje 5 bodova

III mesto ŽFK Karađorđe iz Topole 3 boda

IV mesto ŽFK Nika 2020 1 bod.

Dragoslav Spasić Spale živeo je i radio u Topoli. Bio je osnivač agencije Spale info koja se bavila snimanjem sportskih događaja i objavljivanjem rezultata na stranicama čiji je bio osnivač, SPALE INFO , Fudbal u Topoli. U svom radu najveću pažnju posvećivao je ženskom fudbalu u Topoli.Sa našom medijskom kućom imao je prijateljski i profesionalni poslovni odnos. Odlaskom Spala vesti iz oblasti sporta su u deficitu, a njegov volonterizam i entuziazam ostaće upamćeni zahvaljujući i turnirima koji će se prema najavama njegove porodice održavati svake godine.

Video izjave kapitenke ŽFK Karađorđe Aleksandre Živanović i ćerke Dragoslava Spasića Tanje Milosavljević možete pogledati na ovom linku:https://www.youtube.com/watch?v=EUp37l6IKCg

 

novinar: P.F

snimatelj i montaža:Dejan Petrović

Ostavite odgovor

Top