Ви сте овде
Насловна > Шумадија > Kragujevac: Trnava promet donirala robu za najugroženije sugrađane

Kragujevac: Trnava promet donirala robu za najugroženije sugrađane

Simboličnim uručenjem čeka u vrednosti 1.100.000 dinara Nevenki Bogdanović sekretaru Gradske organizacije Crvenog krsta, Trgovinsko preduzeće Trnava promet doniralo je robu za najugroženije sugrađane. Prema rečima Danijele Marković, marketing menadžera Trnave promet, reč je o paketima osnovnih životnih namirnica koji sadrže i sredstva za higijenu.

Sve to realizovano je zahvaljujući vernim potrošačima i zaposlenima u Trnavi promet. Osim uspešne saradnje sa Crvenim krstom Kragujevac, Trnava promet donirala je i 200 paketa za najugroženije žitelje Topole.

Zahvaljujući se na donaciji, koja je u ovom trenutku od velikog značaja za najugroženije sugrađane, Nevenka Boganović sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta je rekla da će na nedeljnom nivou po 150 paketa Trnave promet volonteri distribuirati u narednih pet nedelja. Paketi će najpre biti uručeni sugrađanima starijim od 65 godina, koji žive sami i nemaju podršku mlađih članova porodice, a na preporuku Centra za socijalni rad i lokalne samouprave. Nakon toga, imaćemo u vidu druge osetljive kategorije kao što su višečlane porodice sa decom, samohrane majke i naravno domaćinstva sa teško bolesnim članom porodice.

Cilj ove donacije Trnave promet koja se prva javila i akcije „Ostani kod kuće“ je da svi koji žele da upute donaciju Crvenom krstu, to mogu da učine svakog dana od 8 do 16 sati. Broj telefona Crvenog krsta je 331 – 737, a donatori mogu da se jave i na broj kol centra 0800 112 113.

Inače, 76 paketa iz donacije lokalne firme distribuirano je u šest seoskih sredina za ugrožene meštane Gornje Sabante, Ramaće, Dobrače, Bukorovca, Stragara i Uglješnice. U protekle dve nedelje za 20 porodica koje nemaju članove mlađe od 65 godina, šest dana u nedelji distribuiran je topli obrok Narodne kuhinje. Hranom je zbrinuto i pet ugroženih samačkih porodica koje žive u udaljenim seoskim sredinama, dok je 14 ugroženih porodica preuzelo paket namirnica koje su donirali sugrađani. Tri porodice su pruzele hranu za decu do jedne godine starosti.

IZVOR uprava grada Kragujevca: kragujevac.rs

Ostavite odgovor

Top