Ви сте овде
Насловна > Друштво > Konferencija „Privredni potencijali Šumadijskog okruga” (najava)

Konferencija „Privredni potencijali Šumadijskog okruga” (najava)

Centar za unapređenje i afirmaciju žena u zelenom biznisu iz Beograda, biće domaćin  dvodnevne konferencije „Privredni potencijali Šumadijskog okruga“.  Konferencija će se održati u konferencijskoj sali hotela „Oplenac“ 23. i 24. septembra.

Očekuje se dolazak preko 50 gostiju iz Republike Srpske i gradova širom Srbije.  O detaljima konferencije i projekta razgovarali smo sa Jasminom Jović predsenicom Centra za unapređenje i afirmaciju žena u zelenom biznisu.

„Podsticanje i unapređenje ekonomske saradnje između Republike Srbije i dijaspore i Srba u regionu i podsticanju povratka mladih u Republiku Srbiju je od ključnog značaja jer kroz određene aktivnosti tj. promovisanje privrednih potencijala u određenim regionima u Republici Srbiji mladima u dijaspori i regionu, podstiče se privredni razvoj, kreiraju novi poslovi i inovacije u zemlji porekla i na taj način omogućava mladima iz dijaspore i regiona da svoje poslovne aktivnosti, znanja i iskustva prenesu u zemlju porekla i daju značajan doprinos razvoju privrede kako određenog regiona tako i Republici Srbiji.

Planirane aktivnosti je povezivanje i umrežavanje mladih iz šumadijskog upravnog okruga sa mladima iz dijaspore i regiona i predstavljanje privrednih potencijala šumadijskog okruga kako bi mladi iz dijaspore i regiona uvideli svoju šansu za povratak u zemlju porekla.

Projektne aktivnosti su podeljene u više celina. Privredni potencijali šumadijskog okruga biće predstavljeni kroz izradu brošure „Mape puta privrednog potencijala šumadijskog okruga“ i održanih predavanja na temu „Privredni potencijali šumadijskog okruga“.

Održavanje B2C sastanka tj. upoznavanje privrednika iz šumadijskog upravnog okruga sa mladima iz dijaspore i regiona. Planirana aktivnost je upoznavanje mladih iz dijaspore i regiona sa kulturnim i istorijskim znamenitostima Oplenca i Orašca, poseta kraljevskoj vinariji, upoznavanje sa tehnologijom proizvodnje vina i degustacijom istih, mogućnosti konzumiranja domaćih proizvoda proizvedenih od strane Učeničke zadruge „Oplenačka vizija 2019.“, druženje na Oplencu u prirodi, predstavljanje turističkog potencijala šumadijskog okruga, radni doručak kroz sumiranje utisaka i mogućnosti o poslovno – tehničkoj saradnji. Projekat će imati svoju odživost  kroz organizovanje Zoom sastanaka na mesečnom nivou u organizaciji Udruženja „Centar za unapređenje i afirmaciju žena u zelenom biznisu“

Projekat se sprovodi u okviru “Aktivnosti organizacije koje naročito doprinose unapređenju ekonomske saradnje između Republike Srbije i dijaspore i Srba u regionu i podsticanju povratka mladih u Republiku Srbiju kroz afirmaciju i prezentaciju privrednog potencijala Republike Srbije. “

Projekat “Investment in Serbia” koji realizujemo, finansira Vlada Republike Srbije kabinet ministra bez portfelja zaduženog za aktivnosti koordinacija i mera u oblasti odnosa Republike Srbije s dijasporom .-izjavila je Jasmina Jović.

Ostavite odgovor

Top