Vi ste ovde
Naslovna > Društvo > Isplata 100 evra građanima 11. ili 12. maja; Primena mera za preduzetnike od utorka

Isplata 100 evra građanima 11. ili 12. maja; Primena mera za preduzetnike od utorka

BEOGRAD –

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će 100 evra građanima Srbije, koje je država obećala, biti isplaćeni 11. ili 12. maja.

“Verujem da ćemo 11. ili 12. maja uplatiti taj novac ljudima, to je već za 20 dana”, rekao je Vučić za Tv Pink.

Siromašnima je, kaže, taj novac potreban, a ostali će podstaći potrošnju.

Kaže da su se mnogi smejali toj meri, podsećajući da na taj način podstiču potrošnju i privredu i najrazvijenije zemlje poput SAD, Japana, Singapura.

Vučić ističe da Japan isplaćuje svojim građanima 850 evra i navodi da Srbija nema toliko novca, jer “nije takva sila”, ali u skladu sa realnim izvorima isplaćuje svojim građanima.

“Zašto to rade? Jer podstiču potrošnju, nadu, optimizam. Psihologija je uvek pola ekonomije”, podvukao je Vučić.

Gotovo se svi preduzetnici prijavili za mere, kreće od utorka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su se gotovo svi preduzetnici i vlasnici malih i srednjih preduzeća javili za mere države i dodao da se za isplatu minimalca i odlaganje plaćanja poreza javilo 145.570 preduzetnika.

“Ako računate još 300. 000 preduzetnika koji imaju samo jedan račun, na koji će se automatski mere primenjivati, to znači da su se gotovo svi prijavili za mere, što je dobro, a mi već od utorka krećemo u punu primenu mera”, rekao je Vučić za TV Pink.

Navodi da se Fondu za razvoj javilo 17 kompanija za povoljne kredite, kao i da poslovne banke imaju mnogo posla za garantne sheme od dve milijarde evra, dodajući da 80 odsto od toga garantuje država.

“Poslovne banke da jačaju likvidnost, da popravljaju likvidnost firmama, preduzećima, molim ih da rade što više i da pomažu našim privrednicima”, rekao je Vučić.

Ističe da mere donete u cilju ublažavanja negativnih posledica virusa korona na privredu nisu ugrozile plan “Srbija2025” i dodao da se od velikih investicionih projekata neće odustati, a među njima su izgradnja pruge Beograd-Novi Sad, Moravski koridor, put Preljina-Požega. . .

“Bukvalno smo sve ostavili, radićemo puteve sve iz plana “Srbija2025″, za sve smo obezbedili novac, imamo ga dovoljno”, podvukao je Vučić.

vest preuzeta sa portala:http://www.rtv.rs

foto:arhiv I FM radija

Ostavite odgovor

Top