Ви сте овде
Насловна > Moje selo centar Sveta > FK Vitlina 2023: Svečano Otvorenje i Proslava Uspeha**

FK Vitlina 2023: Svečano Otvorenje i Proslava Uspeha**

Danas (03.06.2024.godine) je Fudbalski klub Vitlina 2023 svečano otvorio svoje prostorije i organizovao proslavu koja je okupila više od 200 zvanica, među kojima su bili i  predstavnici lokalne vlasti, većnica Danijela Damnjanović i predsednik opštine Topola, Vladimir Radojković. Ovaj događaj obeležio je važan trenutak za najmlađi fudbalski klub na teritoriji opštine Topola, koji je u svojoj prvoj takmičarskoj sezoni 2023/2024. ostvario zapažen uspeh zauzevši visoko četvrto mesto.

Predsednik kluba, Predrag Spasojević, istakao je posebnost kluba naglašavajući da okupljaju isključivo fudbalere sa teritorije Gornje Trnave i mesne zajednice Vitlina, bez angažovanja igrača sa strane. Ovaj pristup doprinosi jačanju lokalne zajednice i pruža priliku mladim talentima iz neposredne okoline da se afirmišu u sportu.

Većnica za sport Danijela Damnjanović, prenela je utiske kineske delegacije koja je posetila selo Šume. Povod dolaska kineske delegacije bila je utakmica šampiona opštinske lige FK Šumadinac 1949 sa OFK Šatornja 1934, u kojoj su kineski gosti uživali. Nakon uzbudljivog fudbalskog meča u kome je pobedio domaćin rezultatom 4:1, delegacija je nastavila dan uživajući u tradicionalnoj hrani, muzici i druženju pod šatorom.

Predsednik opštine Vladimir Radojković pohvalio je saradnju ne samo sa FK Vitlina 2023, već i mesnu zajednicu Vitlina u saradnji za unapređenje sportskih uslova, posebno ističući novi teren za rukomet koji je od prošle godine na raspolaganju ŽRK Kolibri. „Saradnja sa lokalnom zajednicom je od ključne važnosti za razvoj sporta u našem kraju“, naglasio je Radojković.

Ovaj svečani događaj, uz prisustvo brojnih zvanica i srdačnu atmosferu, pokazao je koliko je važno ulaganje u lokalne sportske klubove i njihovu infrastrukturu. FK Vitlina 2023 svojim radom i posvećenošću postavlja temelje za dalji razvoj sporta u ovom delu opštine Topola.

Više detalja o događaju i izjave učesnika možete pogledati u našem video prilogu.

tekst i foto:Peđa Filipović

video:Dejan Petrović.

Ostavite odgovor

Top